ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

Τηλεφωνική γέφυρα μεταξύ Κηφισιάς, όπου το σπίτι Σαμαρά, Μαξίμου, όπου βρίσκονταν ο Σίμος Κεδίκογλου, και υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται ο Γιώργος Βερνίκος στήθηκε χθες, μόλις το πρωθυπουργικό επιτελείο έγινε γνώστης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντ. Σαμαράς πληροφορήθηκε τις εξελίξεις στο σπίτι του, διαμηνύοντας εξ αρχής ότι – ακόμη κι αν ο κ. Βερνίκος αποποιείτο της συμμετοχής του στην εξωχώρια εταιρεία, υπήρχε ζήτημα ηθικής τάξης.

Την ίδια στιγμή, ο Σίμος Κεδίκογλου αναζητούσε τον Γ. Βερνίκο προκειμένου να διευκρινισθεί τί θα πράξει, ενώ την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς αναζητούσε στο τηλέφωνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του matrix24.gr, ούτε ο Βερνίκος, ούτε ο Βενιζέλος απάντησαν στα τηλεφωνήματα. Τότε είναι που ο Σαμαράς αποφάσισε ότι, ανεξαρτήτως τί σχεδίαζε να πράξει ο κ. Βερνίκος θα «έθετε εαυτόν εκτός κυβέρνησης».

Τη δουλειά ανέλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος μη βρίσκοντας τον Βερνίκο, τηλεφώνησε στον πολιτικό του προϊστάμενο τον Κωστή Μουσουρούλη «Είναι εδώ, συντάσσει την επιστολή παραίτησής του» φαίνεται ότι είπε ο Μουσουρούλης για τον Βερνίκο, με τον Σίμο Κεδίκογλου να απαντά «πες του πως ο Πρωθυπουργός την έχει κάνει ήδη αποδεκτή».

Και αμέσως μετά, δόθηκε στους δημοσιογράφους η αποδοχή εκ μέρους του Σαμαρά μίας παραίτησης που, μέχρι τότε, δεν είχε επισήμως υποβληθεί...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.