ΠΟΛΙΤΙΚΗ

CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Επί ποδός πολέμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κανονισμό της Βουλής, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να προωθούν αλλαγές στον τρόπο άσκησης του κοινοβουλευτικού έργου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σήμερα σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, αναφορικά με την «εξαγγελία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αλλάξουν τον Κανονισμό της Βουλής». Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχαν ο Τάσος Κουράκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θόδωρος Δρίτσας μετέβησαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και τού διαμήνυσαν ότι «κάθε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής , που θα αποβλέπει στον περιορισμό και υποβάθμιση των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης, θα συνιστά βαρύτατο πλήγμα για την λειτουργία της Βουλής και την ίδια τη Δημοκρατία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αυτό που  υποψιάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το Μαξίμου σχεδιάζει να δώσει και στα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση προνόμια και δυνατότητες του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή της συμπολίτευσης. Μ’ άλλα λόγια, αν γίνει αυτό, τότε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλάει τέταρτος στις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις και στις σοβαρές ψηφοφορίες, αφού θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη αντιστοίχως.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, εξέφρασε «την έκπληξή του και κατ’ ακολουθίαν την αντίρρησή του για τυχόν τροποποιήσεις του κανονισμού χωρίς διαβούλευση μεταξύ όλων των κομμάτων της Βουλής, χωρίς την λειτουργία της Επιτροπής Κανονισμού και με αγνόηση του κοινοβουλευτικού όρου της επίτευξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης αν όχι ομοφωνίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.