ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΕΡΝΙΚΟΥ ΜΕ OFFSHORE

Διευκρινίσεις σχετικά με την offshore εταιρεία που φέρεται να διατηρεί ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γ. Βερνίκος, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η νομοθεσία (Ν. 3849/2010) απαγορεύει ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες και προβλέπει, μάλιστα, βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασής της. Αναφέρει πως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρείας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ και ζητεί να πληροφορηθεί αν ο υφυπουργός έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με την εταιρεία.

Όσον αφορά στο πρόσωπο του Γ. Βερνίκου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ | Matrix 24 26/06/2012

    […] στις σχέσεις του υφυπουργού με offshore εταιρεία, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι η νομοθεσία απαγορεύει στα πολιτικά πρόσωπα να […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.