ΚΟΣΜΟΣ

«ΑΣΤΑΚΟΣ» ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Επίθεση εναντίον της αντιπροσωπείας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου φαίνεται πως φοβάται το Ισραήλ και για το λόγο αυτό προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των αθλητών του.

Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Σκότλαντ Γιαρντ και οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών επανεξέτασαν την απειλή κατά της ισραηλινής αντιπροσωπείας μετά την επίθεση αυτοκτονίας στις 18 Ιουλίου εναντίον λεωφορείου με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία, καθώς και ότι η Μοσάντ έστειλε ομάδα της στην Ευρώπη για να εντοπίσει τρομοκράτες υπόπτους για συνεργασία με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Sunday Times, η ειδική μονάδα επέμβασης των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης έχει στρατολογήσει πολλούς Ευρωπαίους που έχουν ασπαστεί το ισλάμ, μεταξύ των οποίων δυο Γερμανούς, ένα Σουηδό και δυο Βρετανούς.

Η επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, προκάλεσε φόβους για τυχόν επανάληψη της επίθεσης που είχε πραγματοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί από πυρά παλαιστινίων ενόπλων έντεκα ισραηλινοί αθλητές και προπονητές.

Σύμφωνα με τη Sunday Times, ένας από τους περισσότερο καταζητούμενους από τους ισραηλινούς πράκτορες, τρομοκράτες, είναι ένας άνδρας με αμερικανικό διαβατήριο στο όνομα Ντέιβιντ Τζέφερσον, ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση στο Μπουργκάς.

Από την πλευρά του πάντως υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος διέψευσε τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας. «Πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας», δήλωσε ο στρατηγός Άμος Γκιλάντ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ στο στρατιωτικό ραδιόφωνο. «Πρέπει να τηρήσουμε ένα μέτρο (…) ακόμη κι αν σημειώνονται τρομοκρατικές απόπειρες (κατά του Ισραήλ) από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ σε πολλές χώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε «προσεκτικός», ενόψει πιθανολογούμενης επίθεσης στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι «τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, μεταξύ αυτών και τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονία που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Βουλγαρία».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.