ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους  της τρόικας είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός στον απόηχο της χθεσινής άκαρπης σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών. Παρόντες στη συνάντηση και οι Στουρνάρας, Σταικούρας.

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την διαμόρφωση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση που συμμετείχαν και οι Γ. Στουρνάρας και Χ. Σταϊκουρας πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος της χθεσινής εμφανούς διαφωνίας των πολιτικών αρχηγών για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Κατά πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις των τροϊκανών από την τοποθέτηση Βενιζέλου για κατάτμηση του μεσοπρόθεσμου και παραπομπή των επώδυνων μέτρων τη διετία 2015 - 2016.

Όλες οι ενδείξεις από το κυβερνητικό επιτελείο καταδεικνύουν ότι η στρατηγική των  Α. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα για ολοκλήρωση του νέου μεσοπρόθεσμου άμεσα παραμένει, παρά τις ενστάσεις Βενιζέλου και Κουβέλη. Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμένεται η τελική διαμόρφωση του νέου προγράμματος εντός των επομένων ολίγων ημερών, χωρίς πάντως να αποκλείεται μια μικρή καθυστέρηση που θα οδηγούσε στη λήψη των τελικών αποφάσεων προς το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν «η παροχή διευκρινήσεων γύρω από ορισμένα οικονομικά ζητήματα».

Σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις

Στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε επίσης σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Εκτός από τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γ Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Γιάννης Εμίρης.

Συνάντηση τρόικας-Βενιζέλου

Στη μία το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Παρόντες ήταν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι Πάρις Κουκουλόπουλος και Φίλιππος Σαχινίδης.

Διαβάστε επίσης:

«ΦΩΝΗ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.