ΚΟΣΜΟΣ

Η ΚΟΥΒΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα δεκάδες κρούσματα χολέρας στην Κούβα και σύμφωνα με πληροφορίες του BBC η επιδημία χτύπησε πλέον και την πρωτεύουσα Αβάνα.

Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, μια 60χρονη ασθενής στην Αβάνα διαγνώστηκε  με χολέρα λίγες μέρες αφού έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια στην πόλη Μανθανίγιο στα νοτιοανατολικά του νησιού.

Πάνω από 50 άτομα έχουν ασθενήσει και περίπου 1000 έχουν δεχθεί ιατρική φροντίδα. Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι η εξάπλωση της ασθένειας είναι υπό έλεγχο, πάντως 4 νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί η απομόνωση ασθενών.

Δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς πληροφορίες για τα αίτια της επιδημίας, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές, κάποιοι που ασθένησαν είχαν πιει νερό από μολυσμένα πηγάδια.

Τα περισσότερα περιστατικά πάντως έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή Γράνμα, όπου εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές δουλεύουν παράλληλα με ασθενείς από την Αϊτή, που χτυπήθηκε σφόδρα από χολέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.