ΚΟΣΜΟΣ

Η ΜΟΣΑΝΤ ΒΛΕΠΕΙ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Το Ιράν και την Χεζμπολάχ κατηγόρησε η Μοσάντ ότι εκτελούσαν σχεδιασμένες επιθέσεις σε περισσότερες από είκοσι χώρες τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Τα σχετικά στοιχεία παρουσίασαν οι επικεφαλής της Μοσάντ Ταμίρ Πάρντο και ο διευθυντής της Σιν Μπετ Γιόραμ Κόεν στην διάρκεια του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από την επίθεση της 18ης Ιουλίου στη Βουλγαρία, που κόστισε τη ζωή σε πέντε Ισραηλινούς τουρίστες.

- Οι ισραηλινοί επικεφαλής κατηγόρησαν κυρίως το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις που είχαν ισραηλινούς στόχους το Φεβρουάριο του 2012 στη Γεωργία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

- Το Μάρτιο, το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως απέτρεψε επιθέσεις που ετοίμαζε η Τεχεράνη εναντίον των πρεσβειών του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Μπακού και συνέλαβε 22 ανθρώπους που φέρεται να είχαν στρατολογηθεί και εκπαιδευθεί από το Ιράν.

- Στις 2 Ιουλίου, δύο Ιρανοί συνελήφθησαν στην Κένυα για κατοχή εκρηκτικών προτού αφεθούν ελεύθεροι. Δώδεκα ημέρες αργότερα, ένας νεαρός Λιβανέζος συνελήφθη στην Κύπρο. Φέρεται να προετοίμαζε μία επίθεση εναντίον ισραηλινών συμφερόντων.

Τέλος, το Ισραήλ κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι χρηματοδότησε την επίθεση της 18ης Ιουλίου στη Βουλγαρία, η οποία εκτελέστηκε από τη Χεζμπολάχ. Ωστόσο, τόσο το Ιράν, όσο και η Χεζμπολάχ απέρριψαν όλες αυτές τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.