ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΡΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 «Βαδίζοντας στο μνημονιακό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, η συγκυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα για την εξοικονόμηση 11,6 δισ. ευρώ.

 

Τόνισε δε ότι οι εν λόγω χειρισμοί «εξαθλιώνουν τους πολίτες και καταστρέφουν τις δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση». Σχετικά με την αναδιαπραγμάτευσης, πρόσθεσε: «Τα τρία κόμματα που προεκλογικά αναμασούσαν τα περί αναδιαπραγμάτευσης, τώρα με θράσος μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη στις περικοπές που σχεδιάζουν».

Επισημάνει ότι: «Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε μια πολιτική που αφαιμάζει οικονομικά τους ασθενέστερους, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας, που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία».  Κατηγόρησε την συγκυβέρνηση για «δογματική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει την Ελλάδα και αποδομεί την Ευρώπη».

Τέλος, τόνισε ότι η λύση είναι «η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής, βασισμένη στους άξονες της ανάπτυξης, της προστασίας των ασθενέστερων, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της στήριξης της εργασίας, της αναδιανομής του πλούτου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.