ΥΓΕΙΑ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Με εντατικούς ψεκασμούς στην Αττική- οι οποίοι δεν είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις περιφέρειες- θα προσπαθήσουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας να καταπολεμήσουν το ιό του Δυτικού Νείλου και τα κουνούπια όπως αποφασίσθηκε σε ευρεία σύσκεψη. 

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Συγκεκριμένα η ανησυχία για την πιθανή μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου- μετά και την εμφάνιση των δύο περιστατικών στην Αθήνα- έφερε και νέα μέτρα.

Όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον Γ.Γ. Αντώνη Δημόπουλο και τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Γεωργίας και  Ανάπτυξης αλλά και των Δήμων και των Περιφερειών, ξεκινούν άμεσα εντομοκτονίες σε όλη την Αττική για να περιορισθεί η μετάδοση του ιού.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν πάντως ότι τα συγκεκριμένα εντομοκτόνα είναι απολύτως ακίνδυνα.

Επίσης αποφασίσθηκε να εξετάζεται λεπτομερώς το αίμα που συγκεντρώνεται στις αιμοδοσίες με τη σύγχρονη μέθοδο του μοριακού ελέγχου. Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας κατέληξαν στο να χρησιμοποιήσουν όχι τη μέθοδο όπου κάθε δείγμα εξετάζεται ξεχωριστά (μονήρης έλεγχος), αλλά τη μέθοδο της δεξαμενής όπου εξετάζονται 6 δείγματα μαζί.

Η μέθοδος επελέγη και εξαιτίας του κόστους αλλά και επειδή ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί με ευκολία να εντοπισθεί και με αυτή τη μέθοδο. Άλλωστε το κόστος για τον μονήρη έλεγχο φθάνει τα 19 ευρώ για κάθε δείγμα ενώ για τον πολλαπλό απαιτούνται μόλις  9 ευρώ ανά 6 δείγματα.

Παράλληλα οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ έκριναν ότι έπρεπε άμεσα να ληφθούν επιπλέον μέτρα καθώς ο ιός εμφανίσθηκε φέτος νωρίτερα και με μεγαλύτερη ένταση εξαιτίας της μεγάλης ζέστης  και του καύσωνα.

Τέλος αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τα ατομικά μέτρα που μπορούν να λάβουν ενώ ενημέρωση θα γίνει και στους γιατρούς ώστε να είναι υποψιασμένοι με τα πιθανά συμπτώματα όταν αυτά υπάρχουν.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ! | Matrix 24 12/07/2012

    […] ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })(); […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.