ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΙΟΙ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ

Πρωτοβουλίες για ανασυγκρότηση και προγραμματική σύγκληση της Κεντροαριστεράς προαναγγέλλουν έξι κινήσεις πολιτών που κινούνται στον μεταρρυθμιστικό χώρο. Ίσως λοιπόν να ήταν χρήσιμη μία πρώτη γνωριμία με όσους κρύβονται πίσω τους...

«Νίκη υπό προϋποθέσεις των δυνάμεων που έχουν σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό», χαρακτηρίζουν τις πρόσφατες εκλογές έξι κινήσεις πολιτών που κινούνται στον μεταρρυθμιστικό χώρο και ευελπιστούν να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Οι έξι «πασοκογενείς» ως επί το πλείστον κινήσεις, συνυπογράφουν κοινό μανιφέστο, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την ελάχιστη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την προγραμματική συμφωνία «γενικόλογη, που σε μεγάλο βαθμό γεννά αμφιβολίες για τη δυνατότητα υλοποίησής της στις σημερινές συνθήκες στενότητας». Ποιες είναι όμως οι έξι κινήσεις που προαναγγέλλουν οργανωμένες πρωτοβουλίες για την προγραμματική σύγκληση της Κεντροαριστεράς το 2012;

Ιδρυτικό στέλεχος και κατά πολλούς «ηγέτης» του «Κοινωνικού Συνδέσμου» είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ιδρυτικό του μέλος υπήρξε ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας καθώς και σειρά καθηγητών τα ονόματα των οποίων φιλοξενούνται σε πλήθος ρεπορτάζ για τη συγκρότηση νέου κόμματος στον μεταρρυθμιστικό χώρο και με αναφορά στον εκσυγχρονισμό.

Πασοκογενείς και οι «Νέοι Μεταρρυθμιστές», με στελέχη που βρέθηκαν πολύ κοντά στην Άννα Διαμαντοπούλου το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτικά αναφέρονται ο Μιχάλης Χάλαρης και ο Χρήστος Δρούζιας, ενώ στο σύνολό τους οι συμπορευόμενοι στην κίνηση είναι νέοι σε ηλικία και πιστοί υποστηρικτές της ανάγκης μεταρρυθμίσεων στην χώρα, άσχετα από την ύπαρξη ή όχι μνημονίου που θα τις επιβάλει.

Με μόλις πέντε μήνες ζωής, η κίνηση «Μπροστά Σήμερα» κέρδισε από νωρίς τις εντυπώσεις στον χώρο με τις πρωτοβουλίες στελεχών της που κινούνταν πάντα υποβοηθητικά στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ενώ παρόμοιες απόψεις φέρεται να πρεσβεύει ο Γιάννης Τούντας που βρίσκεται πίσω από την «Πολιτεία 2012», καθώς και τα μέλη της νέας κίνησης πολιτών «Πρωτοβουλία Β».

Ηγετικό ρόλο στον χώρο όμως, επιδιώκει συστηματικά με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του το δίκτυο «Π80», που πήρε από το όνομά του από την ΠΑΣΠ της δεκαετίας του '80 και μόνο πρόσφατα επιχείρησε να ...απαγκιστρωθεί από τον Γιάννη Ραγκούση και άλλα στελέχη της γενιάς του, που κατά τα μέλη της επιχειρούσαν να εμφανιστούν ως καθοδηγητές του. Σήμερα, πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί έχει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Τσαμουργκέλης, ο δικηγόρος και πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πέτρος Σφηκάκης, ο Δημήτρης Κατσαντώνης και ο Γιώργος Πίτσιος, ενώ μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε προ εβδομάδος η κίνησή τους να συζητήσουν ως και την μετατροπή τους σε ... κόμμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.