ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΡΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ, ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Σήμερα, θα σας διηγηθώ τρία ρατσιστικά ανέκδοτα: ένα για Αλβανούς, ένα για Εβραίους, και ένα για μαύρους.

Σπεύδω να διευκρινίσω ότι όταν είμαι διακοπές κατεβάζω ρολά στην ενημέρωση. Απέχω από τηλεόραση και εφημερίδα, εννοείται εκτός από το ΦΩΣ -σόρυ Θέμο και Αντώνη, αλλά εμείς οι παραδοσιακοί Ολυμπιακοί, αυτήν την εφημερίδα ξέρουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε, Είναι όπως το Essex. Για το Essex δεν είναι το σλόγκαν ή κάνω λάθος; Εσάς, τον Πρωταθλητή και τον Γαύρο σας παίρνουν τα παιδιά μου, οπότε υπάρχει ο σχετικός ...καταμερισμός εργασίας, και μάλλον δεν είναι σε βάρος σας.

Ραδιόφωνο ακούω, μόνο στο αυτοκίνητο, τραγούδια. Ακόμη και site σπάνια επισκέπτομαι.

Εκτός βέβαια από το matrix. Κι αυτό μια φορά το βράδυ. Είτε για να απαντήσω σε κάποιο φίλο που έχει σχολιάσει το άρθρο μου είτε για ...εργοδοτικό έλεγχο των συνεργατών μου. Αν και νομίζω ότι αυτοί, διαγενομένου και του χρόνου, δεν τον χρειάζονται. Και ικανοί επαγγελματίες είναι, και συνεπείς στη δουλειά τους. Εκτός από κάποιους που τα 'χουν φορτώσει στον κόκκορα. Μ' αυτούς θα τα πω το Σεπτέμβρη, όταν θα πάμε και γι' άλλα ...κόλπα.

Αυτό όμως εσάς δεν σας ενδιαφέρει, οπότε επιστρέφουμε στα ανέκδοτα. Να ξεκαθαρίσω όμως ότι, η δική μου αποχή από την ενημέρωση, αποτελεί φυσική ανάγκη. Η ξεκούραση, τουλάχιστον για μένα, είναι κυρίως επαγγελματική και διανοητική απεξάρτηση και δευτερευόντως αραλίκι, μπάνιο ή εκδρομές. Εξυπακούεται ότι η δική μου καθημερινή στάση και συμπεριφορά, δεν αποτελεί, σε καμμία περίπτωση, συμβουλή να κάνετε και σεις το ίδιο.

Εξάλλου, παρά τη βλακεία που έγραψε ο Ουμπέρτο Έκο, τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις. Πολλές, ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές. Κλείνει η παρένθεση και πάμε στα ρατσιστικά ανέκδοτα.

Γιατί όμως ανέκδοτα, και όχι άρθρο θα με ρωτήσετε; Επειδή,όπως σας είπα πρώτον, κάνω αποτοξίνωση, και δεν ξέρω και πολύ καλά τι συμβαίνει στο κλεινόν άστυ, και δεύτερον, επειδή ο φίλος μου Γιώργος Γουγάς, από την Κόρινθο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το προχθεσινό μου άρθρο, για το τουΐτερ της Παπαχρήστου, έκανε θραύση στο διαδίκτυο. Αυτός το ανέβασε στο δικό του site και είχε, όπως μου είπε, χιλιάδες «χτυπήματα».

Άρα το σημερινό άρθρο, εκτός απο τα ...μπάνια του λαού, κρύβει και ...ιδιοτέλεια. Εδώ, κλείνουν οριστικά οι παρενθέσεις και πάμε στα ανέκδοτα:

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ

Μέσα στη ζούγκλα, ένας Αλβανός περιπλανιέται και ψάχνει να βρει κάτι να φάει. Κάποια στιγμή, ενώ διασχίζει ένα ποτάμι, πετάγεται ένας κροκόδειλος και τον αρπάζει από τα πόδια. Ο Αλβανός βάζει τις φωνές. Τίποτε. Καμμία βοήθεια. Ο κροκόδειλος συνεχίζει να τον καταβροχθίζει και έχει φτάσει μέχρι το κεφάλι. Εκείνη τη στιγμή από την όχθη περνάει ένας κυνηγός. Τον βλέπει ο Αλβανός και του φωνάζει απελπισμένα, με όση δύναμη του 'χει απομείνει: Βοήθεια, βοήθεια, είμαι Αλμπανό, κάνε κάτι. Και ο κυνηγός του απαντά: Αλβανός-Αλβανός, αλλά με sleeping bag Lacoste!!!

Μικρή λεπτομέρεια. Το ανέκδοτο, μου το έστειλε, με SMS, φίλος, ένας από τους λεγόμενους κορυφαίους πολιτικούς. Εγώ, δεν θα μπορούσα να το έχω προωθήσει σε κάποιους άλλους φίλους; Δεν το έκανα, επειδή γενικά δεν πολυασχολούμαι μ' αυτά. Και ο φίλος, ο κορυφαίος πολιτικός -που τελευταία, έγινε και αυτός εσεμετζής, τουΐτης και φέϊσμπουκάς- μου το έκανε προώθηση από κάποιον άλλο κοινό φίλο.

Το παραπάνω ανέκδοτο δεν είναι φυλετικά, κοινωνικά και πολιτικά ρατσιστικό; Αν μαθευόταν θα έπρεπε ο φίλος να χάσει τη βουλευτική ή όποια άλλη κυβερνητική ιδιότητα φέρει; Αυτή θα ήταν η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ; Αν είναι έτσι, σου καθαιρώ, εγώ, δέκα βουλευτές τη μέρα, και διώχνω πέντε υπουργούς τη βδομάδα. Κάθε μήνα, εκλογές για νέα κυβέρνηση θα 'χαμε αν ψάχναμε τα SMS και τα email των πολιτικών μας. Και ειδικά αν ψάχναμε τους αριστερούς και αριστερόστροφους πολιτικούς.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

Ο Θεός πάει στους Γερμανούς και τους λέει: «Έχω κάτι εντολές που θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη». Οι Γερμανοί τον ρωτούν: «Τι είναι εντολές;» Και ο Θεός τους απαντά: «Κανόνες ζωής». «Μπορείς, να μας δώσεις ένα παράδειγμα;» του λένε οι Γερμανοί. «Να μην σκοτώνετε». «Να μην σκοτώνουμε; Δεν μας ενδιαφέρει». Πάει μετά ο Θεός στους Γάλλους, και τους λέει: «Έχω εντολές». «Πες μας ένα παράδειγμα, τι είναι οι εντολές;» του λένε αυτοί. «Εντολές είναι να μην επιθυμείτε τη γυναίκα του πλησίον σας». «Τι; Να μην επιθυμούμε τη γυναίκα του γείτονά μας; Ευχαριστούμε, δεν ενδιαφερόμαστε». Πάει ο Θεός στους Ιταλούς. «Έχω για σας κάτι καλό. Σας ενδιαφέρει;» «Τι;» ρωτάνε οι Ιταλοί. «Εντολές». «Εντολές; Τι, είναι αυτό; Δώσε μας ένα παράδειγμα». «Να μην κλέβετε». «Να μην κλέβουμε; Φύγε άνθρωπέ μου, δεν ενδιαφερόμαστε». Τότε ο Θεός πήγε στους Εβραίους, και τους λέει: «Έχω εντολές». «Εντολές; Και πόσο κάνουν»; «Δωρεάν είναι». «Τότε θα πάρουμε δέκα»....

Μικρή λεπτομέρεια. Το ανέκδοτο, το διηγούνταν σημαντικό πρόσωπο του δημοσίου βίου, σε μεγάλη παρέα πολιτικών, επιχειρηματιών, πανεπιστημιακών και ιδιοκτητών ΜΜΕ. Όλοι αντιρατσιστές, μέχρι μυελού οστέων. Μάλιστα ορισμένοι έχουν άριστες σχέσεις με Εβραίους. Το ανέκδοτο ήταν ρατσιστικό; Ήταν. Το άκουσαν πάνω από 20 άτομα; Το άκουσαν. Η διαφορά είναι ότι η μάζωξη ήταν ιδιωτική; Ωραία. Ξέρετε τι μας είπε ο αφηγητής για το ανέκδοτο; Ό,τι του το έστειλαν με mail. Ξέρετε τι του είπαν δύο τρεις από την παρέα; Στείλτο μας, να το στείλουμε και μεις σε φίλους. Και μεταξύ των υποψήφιων παραληπτών αναφέρθηκαν και δύο τρεις Εβραίοι.

Ξέρετε, πόσα ανέκδοτα που πρωτοκυκλοφορούν σε email, αναπαράγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αντίστροφα; Χιλιάδες επι χιλιάδων. Εδώ ταιριάζει το ...ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές. Δεν θα έπρεπε άραγες να τιμωρηθούν και αυτοί που στέλνουν email με ρατσιστικό περιεχόμενο σε φίλους, και αυτό, στη συνέχεια, αναπαράγεται μαζικά στο διαδίκτυο; Σύντροφοι των κομμάτων της Αριστεράς και του Κέντρου αυτοί, οι μεγαλοσχήμονες της παρέας του παραπάνω ανεκδότου, δεν πρέπει, κάνοντας διαπλαστική ερμηνεία της γελοιότητας που σας δέρνει, να τιμωρηθούν ως πρωτεργάτες εγκλήματος; ´Η αυτοί, ότι και να κάνουν, είναι στο απυρόβλητο ή κάτι άλλο συμβαίνει μ' αυτούς και με σας. Αυτό το κάτι προσεχώς, σε άλλο άρθρο, που μπορεί να περιέχει και ανέκδοτο. Αν πάντως κάποιος πάρει στα σοβαρά το ως άνω διάζευγμα είναι δύο φορές κρετίνος και πρέπει να τον τουϊτάρουμε.

Ο ΜΑΥΡΟΣ

Αυτην την ιστορία εμένα μου τη διηγήθηκε Έλληνας πρωταθλητής κολύμβησης, που είχε πάρει πριν χρόνια μέρος σε πανευρωπαϊκούς αγώνες. Τη σκάρωσε ένας Ιταλός σε έναν Γάλλο έγχρωμο. Ο Ιταλός ήταν το πρώτο φαβορί και πήγαινε να πάρει το χρυσό. Το ίδιο όμως επεδίωκε και ο Γάλλος, που, αν και αουτσάιντερ, στις τελευταίες κούρσες είχε ανέβει πολύ και απειλούσε τον Ιταλό. Στέλνει λοιπόν στα κινητά αρκετών συναθλητών-φίλων του το εξής ανέκδοτο:

Μπαίνει ένας μαύρος μέσα στο κολυμβητήριο για προπόνηση. Εκείνη την ώρα κόβεται το ρεύμα. Ο υπεύθυνος της πισίνας φωνάζει: BLACK OUT. Και ο μαύρος Γάλλος φωνάζει διαμαρτυρόμενος: WHY; Ο Ιταλός είχε στείλει το ανέκδοτο και στο Γάλλο για να τον πειράξει. Και ο Γάλλος του απάντησε (μεταφρασμένο στα ελληνικά) ως εξής: «Γιατί; Βαρέθηκες, να σε παίρνω συνεχώς από πίσω»; Το έκανε, και αυτός, προώθηση στους άλλους συναθλητές τους, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας, και ως ήταν φυσικό έπεσε το γέλιο της αρκούδας.

Αυτό σας το διηγήθηκα για να σας πω ότι, ειδικά μεταξύ των αθλητών, και ακόμη περισσότερο μεταξύ των κορυφαίων, κυκλοφορούν -ίσως επειδή υπάρχει η πολυσπερμία φυλών- ένα σωρό ρατσιστικές σαχλαμάρες, είτε με τη μορφή πλάκας, είτε υπαινιγμού, είτε και σοβαρότητας. Μέχρι στιγμής δεν ξέρω να έχει τιμωρηθεί κανένας σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τουίτερ. Έχουμε, εμείς οι Έλληνες και σ' αυτό την πρωτιά.

Πάντως Κουβέλης, Βενιζέλος, Τσίπρας και Παπαρήγα, που έσπευσαν, άγνωστο γιατί, να απαιτήσουν ή να επικροτήσουν τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου, ίσως πρέπει να δουν τι ποσοστά αποδοχής συγκεντρώνει, τουλάχιστον στη μπλογκόσφαιρα και στους ανά την επικράτεια καφενέδες, η ...αντιρατσιστική τους τοποθέτηση. Ίσως τότε να καταλάβουν πως είναι οι ίδιοι, με τις ανοησίες τους, που τροφοδοτούν τη Χρυσή Αυγή και αιμοδοτούν το ρατσισμό ενάντια στην πολιτική, και κατ' επέκταση για τους εαυτούς τους και τα κόμματά τους.

Ελπίζω πάντως, για την σημερινή αναπαραγωγή των ρατσιστικών ανεκδότων, να μην εισηγηθούν να κλείσει το matrix24, και εμένα να μου κόψουν τα χέρια και να μου ράψουν το στόμα. Ελπίζω....

 

12 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Felnicos 17:53 29/07/2012

  Η παρομοίωση με την Ελλάδα που την καταβροχθίζει το χρέος είναι πολό επιτυχημένη. Το μέλλον είναι άδηλον. Σκοτεινό, δύσκολο, δύστηνο. Οφείλουμε να ελπίζουμε. Για 30 χρόνια πάντως με την ΕΟΚ δεν περάσαμε άσχημα. Τώρα πληρώνουμε την αποκοτιά μας, την αμεριμνησία, τη λαμογιά, την κομματοκρατία και την κλεπτοκρατία, την ανεπάρκεια και τις δυσπλασίες του πολιτικού, επιχειρηματικού, συνδικαλιστικού, αυτοδιοικητικού συστήματος. Εμείς φταίμε όχι οι άλλοι. Τα 30 χρόνια με τα ΜΟΠ, τα διαρθρωτικά ταμεία, τα ΚΠΣ και τα ΕΣΠΑ τα κάναμε κατανάλωση, ρουσφέτια, προνόμια, αδικαιολόγητο πλουτισμό. Όταν λέω εμείς εννοώ το «σύστημα εξουσίας»…

 2. Μια αθλήτρια που σιχαίνεται τους κολ..τουρκους και συμπαθεί τους νεοναζί δεν έχει καμιά θέση σε ένα πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός. Μια ρατσίστρια δεν έχει θέση σε μια αντιρατσιστική συγκέντρωση.Αν ζητάει συγνώμη για το ανέκδοτο να ζητήσει συγνώμη και για ότι ρατσιστικό ΜΟΝΟ αυτή σαν αθλήτρια έχει γράψει κατά καιρούς.Και ας αφήσουμε έξω τους πολιτικούς και τους μπακάληδες.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, μην θολώνετε τα νερά.

  Πρώτη υποκρίτρια ήταν η Βούλα και η συγνώμη της δεν έχει νόημα αν περιορίζεται στο «αστειάκι»…

  • Felnicos 17:26 29/07/2012

   Περσέα, τι να κάνουμε; Να την περάσουμε απο ιερά εξέταση; Να της ζητήσουμε να υπογράψει δήλωση μετανοίας; Κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις ιδέες του. Οι πράξεις πρέπει να τιμωρούνται. Και η ποινή δεν πρέπει να ‘ναι δυσανάλογη με το έγκλημα. Οι κομμουνιστές, όπως εσύ, στο παρελθόν, τα έχουν υποστεί αυτά και μαρτύρησαν. Θα έπρεπε να είστε οι πιό ανεκτικοί επειδή ήσασταν παθόντες. Μας λες είναι χρυσαυγίτισσα, το καταλάβαμε, το μάθαμε όλοι. Από ένα σημείο και μετά, όσο επιμένεις, χάνεις εσύ το δίκιο σου και κερδίζει σε συμπάθεια αυτή. Μην πέφτεις στην παγίδα. Άκουσε με…

   • Τι και αν βγήκε με τον Κασιδιάρη ραντεβουδάκι, τι και αν τηλεφωνιούνται συνέχεια όπως είπε και φίλης της στο Πρώτο Θέμα, τι και αν αγωνίστηκε στην Φενέρ Μπαχτσέ για να βγάλει ένα κάρο λεφτά ενώ στα τουίττερ βρίζει τους κολ…τουρκους, τι και αν έχει 3 χορηγούς για τα προσόντα της ; 

    Όταν η Ελλάδα έχει βγάλει μια Σοφία Σακοράφα, μια Νίκη Ξάνθου ,μια Βούλα Τσιαμήτα, μια Τασούλα Κελεσίδου και όλοι κάνουν θεά μια υποκρίτρια ρατσίστρια θα κάνω το αντίβαρο σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια και ας χάνω το δίκιο μου…

 3. Συνήθως είχαμε διαφωνίες κατα την διάρκεια των συσκέψεων πριν απο αρκετά χρόνια. Θυμώνω ακόμη όταν θυμάμαι εκείνες τις εποχές. Μέρες τώρα θέλω να σ’ ευχαριστήσω που στηρίζεις μέσω των άρθρων σου την αθλήτρια του συζύγου μου (πιθανόν δεν γνωρίζεις οτι είναι ο προπονητής της). Η κατάθεση των σκέψεων σου, βοήθησε ολόκληρη την οικογένεια μου στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Βούλα. Σ’ ευχαριστώ. Ευα Νικολάου.

  • http://www.youtube.com/watch?v=Z4ELGtB63mE 

   Η Βούλα θα γελάει και με το παραπάνω φαντάζομαι εεε ;;;

   Βρε ουστ φασίστες υποκριτές …
    

  • Felnicos 17:34 29/07/2012

   Δεν ήξερα ότι ο άντρας σου είναι προπονητής της. Και δεν στηρίζω την αθλήτρια του, με τις απόψεις της οποίας διαφωνω, αλλά προσπάθησα να δείξω ότι η ποινή ήταν νδυσανάλογη με το επεισόδιο.

 4. Το ανέκδοτο με τον Αλβανό μου θύμισε ένα άλλο ανέκδοτο , με την Ελλάδα που την καταβροχθίζει ένας καρχαρίας που τον λέγανε χρέος.Και φώναζε βοήθεια, βοήθεια, στους Ευρωπαίους.Δεν θυμάμαι πως τελειώνει ακριβώς, αλλά είχε πολύ αίμα και στο background δεν έβλεπες πουθενά ούτε αυγή , ούτε χρυσάφι. 
  ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο , Ελληνάρες ,τώρα σκάστε και κολυμπήστε στα βαθιά που σας έριξε ο Εθνάρχης.

  (Σσσσσσσ…)

  • Felnicos 17:54 29/07/2012

   Η παρομοίωση με την Ελλάδα που την καταβροχθίζει το χρέος είναι πολό επιτυχημένη. Το μέλλον είναι άδηλον. Σκοτεινό, δύσκολο, δύστηνο. Οφείλουμε να ελπίζουμε. Για 30 χρόνια πάντως με την ΕΟΚ δεν περάσαμε άσχημα. Τώρα πληρώνουμε την αποκοτιά μας, την αμεριμνησία, τη λαμογιά, την κομματοκρατία και την κλεπτοκρατία, την ανεπάρκεια και τις δυσπλασίες του πολιτικού, επιχειρηματικού, συνδικαλιστικού, αυτοδιοικητικού συστήματος. Εμείς φταίμε όχι οι άλλοι. Τα 30 χρόνια με τα ΜΟΠ, τα διαρθρωτικά ταμεία, τα ΚΠΣ και τα ΕΣΠΑ τα κάναμε κατανάλωση, ρουσφέτια, προνόμια, αδικαιολόγητο πλουτισμό. Όταν λέω εμείς εννοώ το «σύ

 5. Grx 13:43 29/07/2012

  Κύριε Φελεκη, συγχαρητήρια. Και με τα σημερινά ανέκδοτα και με το προηγούμενό σας άρθρο ξεσκεπάζετε την υποκρισία. Συνεχίσετε έτσι.

 6. Σήμερα πηγαίνοντας με το πλοίο στα Στύρα, διάβαζα ενα άρθρο στα «ΝΕΑ», που έδινε τη συμβουλή στους κυβερνώντες να εκπληξουν τις αγορές και πρότεινε ,μεταξύ άλλων, να αξιοποιήσουμε τις βραχονησίδες μας. Η πρόταση με βρίσκει παραπάνω από σύμφωνο. Δεν λέω να πουλήσουμε όλα μας τα ακατοίκητα νησάκια, αλλά αν δίναμε κίνητρα σε ιδιώτες να δημιουργήσουν τουριστικά καταλύματα σε κάποια από αυτά, θα δημιουργούσαμε επίγειους παραδείσους που θα προσέλκυαν χιλιάδες τουρίστες και θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας.

  Ένα παράδειγμα είναι το νησί Στύρα, το οποίο όπως καταλαβαίνω παραμένει δημόσιο. Έχει εξαιρετική θάλασσα, αρκετή βλάστηση, είναι 4 χλμ από τα Στύρα (τον οικισμό) και 10 από το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας στον Μαραθώνα. Γιατί να μην το αξιοποιήσουμε ;
  (πληροφορίες για το νησί στο λινk ———–>) http://www.servitoros.gr/evia/view.php/672/

  • Felnicos 2:51 29/07/2012

   Βεβαίως, και να το αξιοποιήσουμε και αυτο και άλλα νησάκια και βραχονησίδες, και όχι μόνον, και ορεινούς όγκους και οτιδήποτε μένει αναξιοποίητα και μπορει να αξιοποιηθεί, ούτε εθνική κυριαρχία χάνουμε ούτε τίποτε, η θάλασσά μας, η στεριά και ο αέρας εφόσον μπορούν να αξιοποιηθούν πρέπει να αξιοποιηθούν, αυτή είναι η άποψή μου και μπορώ για όποιον θέλει να την τεκμηριώσω.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.