ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

«Από την Έκθεση της τρόικας για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα θα εξαρτηθούν και τα μελλοντικά βήματα», τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

 

 Σε συνέντευξή της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, η ίδια χαρακτήρισε ως «ύψιστο αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων και υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα είπε: «Κάθε απόπειρα να δηλώσουμε ας είμαστε αλληλέγγυοι αλλά χωρίς κανέναν έλεγχο κανένα αντάλλαγμα, κάθε απόπειρα λοιπόν σε ό,τι με αφορά δεν θα είναι τυχερή, δεν θα είναι τυχερή όσον αφορά τη Γερμανία», τόνισε η Καγκελάριος.

Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ισπανία, η ίδια είπε: «Η ισπανική κυβέρνηση προδήλως είναι ο εγγυητής των βοηθειών στα πλαίσια του προγράμματος για την Ισπανία», ενώ επέμεινε ότι: «Δεν ελήφθη καμία απόφαση περί πιθανής τροποποίησης των κανόνων, που αφορούν τις εγγυήσεις τέτοιων βοηθειών στη διάρκεια του ίδιου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.