ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Πνεύμα... εθνικής συνεννόησης επικρατεί όσον αφορά στην ανάγκη αλλαγών στον δημόσιο τομέα, καθώς υπέρ τους τάχθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκεί τελειώνουν όμως τα σημεία σύγκλισης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί.

«Ο δημόσιος τομέας χρειάζεται εκσυγχρονισμό, χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, χρειάζεται να περάσουμε σε μια νέα περίοδο, σε μια νέα εποχή αποδοτικότητας κι αποτελεσματικότητας, σπάσιμο της γραφειοκρατίας, επιβολή νέων αρχών αξιοκρατίας, ώστε να τερματιστεί, επιτέλους, αυτή η γάγγραινα του κομματισμού», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».

Όσον αφορά στο Μνημόνιο, υποστήριξε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο και ότι η κουβέντα περί επαναδιαπραγμάτευσης δεν ήταν παρά κίνηση αντιπερισπασμού στον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε την κατάργησή του. «Κανείς δεν μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, αρχίσαμε να μιλάμε για τροποποιήσεις», είπε. «Το μνημόνιο στο πυρήνα του και στη καρδιά του έχει την εσωτερική υποτίμηση, έχει τη λιτότητα. Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, να ακυρωθεί και πρέπει να μπούμε σε νέες προγραμματικές κατευθύνσεις, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τον υφεσιακό κατήφορο και να ανοίξουμε σιγά- σιγά δρόμους ανάκαμψης», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.