ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ EURO ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ;

Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρώτη σέντρα, το Euro 2012 φτάνει στο τέλος του με τη διεξαγωγή του τελικού. Ισπανία-Ιταλία στη μεγάλη αναμέτρηση του Κιέβου (21:45) με φόντο το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Μετά από περίπου ένα μήνα αγώνων, το Euro 2012 ρίχνει απόψε αυλαία με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού ανάμεσα στην κάτοχο του τροπαίου και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία και την Ιταλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.000 θέσεων Ολυμπιακό στάδιο στο Κίεβο και διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος Πέρδο Προένσα.

«Παίζουμε τη δουλειά χρόνων. Βελτιωνόμαστε και οι ποδοσφαιριστές μας παραμένουν ανταγωνιστικοί, αυτό είναι το σημαντικό. Και η Ιταλία βέβαια αξίζει την παρουσία της στον τελικό. Ξέρω ποια ομάδα θα παρατάξω αλλά ακόμη δεν το έχω πει στους παίκτες. Δεν θέλω να πω ότι είμαστε φαβορί, αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου. Από την πλευρά μας εμείς έχουμε το δικό μας στιλ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Ισπανίας Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να κυνηγά για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου το ρεκόρ των τριών συνεχόμενων κατακτήσεων (η Ισπανία έχει κατακτήσει το Euro του 2008 και το Μουντιάλ του 2010).

Από την πλευρά του, ο Τσέζαρε Πραντέλι οδήγησε την Ιταλία σε μεγάλο τελικό για πρώτη φορά μετά το 2006 και το Μουντιάλ της Γερμανίας και θέλει να τη δει ξανά στο βάθρο. Αναγνώρισε, όμως, τη δυσκολία της αποστολής: «Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και το έχει αποδείξει. Πάντα λέγαμε ότι αυτήν την ομάδα πρέπει να νικήσουμε. Η δύναμή της δεν είναι μόνο η κατοχή της μπάλας, αλλά και η ικανότητα να κερδίζει πίσω την μπάλα στο κέντρο. Ξεκινώντας το τουρνουά η ομάδα είχε διαφορετική προσέγγιση, αλλά με τον χρόνο βρήκε την φόρμα της και την ισορροπία που έψαχνε. Χρειαζόμασταν μερικές προπονήσεις ακόμη για να βρούμε ξανά την πείνα να παίξουμε ανοικτά. Παίξαμε κόντρα σε όλους ανοικτά, ρισκάραμε κάποια πράγματα και θα το κάνουμε ξανά αύριο (Κυριακή)».

Η πορεία της Ιταλίας μέχρι τον τελικό:

Ισπανία-Ιταλία 1-1 (10/06)

Ιταλία-Κροατία 1-1 (14/06)

Ιταλία-Ιρλανδία 2-0 (18/06)

Προημιτελικός (25/06): Αγγλία-Ιταλία 2-4 πέν. (0-0 παρ., 0-0 κ.α.)

Ημιτελικός (28/06): Γερμανία-Ιταλία 1-2

 

Η πορεία της Ισπανίας έως τον τελικό:

Ισπανία-Ιταλία 1-1 (10/06)

Ισπανία-Ιρλανδία 4-0 (14/06)

Κροατία-Ισπανία 0-1 (18/06)

Προημιτελικός (23/06): Ισπανία-Γαλλία 2-0

Ημιτελικός (27/06): Πορτογαλία-Ισπανία 2-4 πέν. (0-0 παρ., 0-0 κ.α.).

 

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:

Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Αλμπα, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Μπούσκετς, Σίλβα, Φάμπρεγας, Ινιέστα.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.