ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έμπνευση από την εποχή της Θάτσερ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ως ειδικού σκοπού για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

«Η Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου έληξε την ίδια μέρα των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος την Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ταύτισε την ρήση «Λεφτά υπάρχουν» με το «Επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει» και μίλησε για κοροϊδία, που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει.

Σχολιάζοντας τα περί εκτροχιασμού του Μνημονίου, έθεσε ζήτημα για αντικατάστασή του. Υπογράμμισε, όμως, ότι οι αλλαγές δεν φέρνουν τον τερματισμό της ύφεσης, αλλά αντιθέτως την επιταχύνει. Πρότεινε την εφαρμογή του κεκτημένου της 21ης Ιουνίου για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την παύση πληρωμών με ρήτρα ανάπτυξης, αλλά και την ενεργοποίηση των επενδύσεων.

Ανακοίνωσε ότι θα φέρει τρία νομοσχέδιο για την άρση της μετενέργειας και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2011. Επίσης, δεσμεύτηκε για νομοσχέδιο, που θα ταυτίζεται με την σεισάχθεια για απάλυνση από τις τραπεζικές υποχρεώσεις των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και τέλος θα φτιάξει νομοσχέδιο.

Έστρεψε τα πυρά του στον Πρωθυπουργό και τον εγκάλεσε για την τοποθέτησή του περί εξωτερικών εχθρών. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος σε αυτόν διερωτήθηκε γιατί για δυο και πλέον μήνες «δεν αντέδρασε στις παρεμβάσεις ου Σόιμπλε, στο τηλεφώνημα Μέρκελ – Παπούλια» και τον κατηγόρησε ότι «ξέχασε τους ξένους κερδοσκόπους», ενώ τον κάλεσε «να μην δυσανασχετεί στις συκοφαντίες των ξένων», αφού ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, όπως είπε: «Άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την διαφυγή καταθέσεων».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Τσίπρα κατέκλυσε το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, που τις χαρακτήρισε «λεηλασία» προς όφελος των δανειστών. Τόνισε δε ότι αυτή η πολιτική δεν συνιστά επιταγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πολιτική επιλογή της παρούσας κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία «για να μείνει η Ελλάδα χωρίς παραγωγικά εργαλεία». Επανέλαβε δε ότι «Όσοι εκποιήσουν την ελληνική περιουσία περιουσία θα λογοδοτήσουν» και ότι «θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι αγοράσουν ελληνική περιουσία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.