ΑΓΟΡΕΣ

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

Κοντά στο χαμηλό επίπεδο διετίας κινείται η ισοτιμία του ευρώ, καθώς επιδεινώνονται οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει πρόοδος στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου Eurogroup όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε έως και τα 1,2225 δολάρια τις πρώτες πρωινές ώρες στην ασιατική αγορά, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε και λίγο πριν το μεσημέρι βρισκόταν στα 1,2277 δολάρια.

Η ανησυχία για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας οδήγησε σε άνοδο της απόδοσης των 10ετών ομολόγων της κατά 5 μονάδες βάσης στο 7%, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Financial Times».

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Eurofirst 300 να υποχωρεί κατά 0,30%. Μεγαλύτερη πτώση σημείωναν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία της Παρασκευής για την αμερικανική αγορά εργασίας και η μείωση του πληθωρισμού στην Κίνα διόγκωσαν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Ο δείκτης MSCI για την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) υποχωρούσε κατά 1,5%.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επιδιώξουν στη σημερινή συνοδό τους να διευκρινίσουν τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής στις 29 Ιουνίου -μεταξύ των οποίων ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης και η δυνατότητα αγοράς από αυτά κρατικών ομολόγων για να μειωθεί το κόστος δανεισμού ορισμένων χωρών-, αλλά οι συζητήσεις τους στις Βρυξέλλες είναι πιθανόν να μην κάνουν κάτι περισσότερο από το να καταδείξουν τους περιορισμούς, όσον αφορά τη συμφωνία που υπήρξε στη σύνοδο κορυφής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.