ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ»

Στην αποδόμηση των προγραμματικών δηλώσεων θα προχωρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε τακτική «σφυροκοπήματος» της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κυβερνητικά ψέματα, κάνοντας αναφορά στην εγκατάλειψη της προεκλογικής ρητορικής υπέρ της άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου. «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», φέρεται να είπε, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα  τοποθετηθεί επί των προγραμματικών δηλώσεων αύριο το απόγευμα, καθώς και το βράδυ της Κυριακής.

Πηγές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «αντιδημοκρατική εκτροπή» τη φιλομνημονιακή στροφή του κυβερνητικού σχηματισμού, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κόμμα θα κρατήσει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα, ανέφεραν ότι οι περίπου 30 βουλευτές που θα πάρουν το λόγο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων θα επαναφέρουν στο προσκήνιο τις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες «κινούνται στον αντίποδα της πολιτικής του μνημονίου» και προσβλέπουν «στην άμεση υλική ανακούφιση των πιο αδύναμων».

Τέλος, γνωστοποιήθηκε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.