ΕΛΛΑΔΑ

«ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ» ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επιχείρηση «εθνοκάθαρσης» από μηχανοκίνητη ομάδα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια (υπό το βλέμμα της αστυνομίας), έγινε το περασμένο Σάββατο και δόθηκε στους μετανάστες καταστηματάρχες διορία μιας εβδομάδας να κλείσουν τα μαγαζιά τους. 

Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κατήγγειλε ότι το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι «μηχανοκίνητη ομάδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής οργάνωσε επιδρομή στη Πλατεία Αγίου Νικολάου σε μαγαζιά Πακιστανών μεταναστών» και τόνισε ότι «σε απόσταση μόλις τριάντα μέτρων βρέθηκαν αστυνομικοί, χωρίς να επεμβαίνουν ενώ οι νεοναζί έμπαιναν στα μαγαζιά και ζητούσαν να κλείσουν και να φύγουν οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα».

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ έδωσαν προθεσμία μίας βδομάδας για να κλείσουν οριστικά τα καταστήματα και να φύγουν οι μετανάστες από τη περιοχή. Άλλο κλιμάκιο χτυπούσε πόρτες και ζητούσε ονόματα ιδιοκτητών που νοίκιαζαν σπίτια σε μετανάστες...

Η εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει ότι αν και η διορία πέρασε, οι απειλές δεν έγιναν πράξεις, βέβαια ένας από τους αλλοδαπούς έκλεισε το κατάστημα του φοβούμενος πιθανή επίθεση. Άλλοι υποστηρίζουν πως η δουλειά τους έχει μειωθεί σημαντικά, αφού οι ομοεθνείς τους φοβούνται τόσο να επισκεφθούν τα μαγαζιά όσο και να βγουν στους δρόμους, αφού οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο.

Η δε Χρυσή Αυγή γράφει στην ιστοσελίδα της ότι στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε «μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Ρέντη», ενώ «ιδιαίτερη στάση έγινε στην Πλατεία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, δίνοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Για τη συγκεκριμένη κίνηση της Χρυσής Αυγής η ΔΗΜΑΡ έβγαλε σήμερα (3/7) την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι μηχανοκίνητες φάλαγγες και τα πογκρόμ κατά μεταναστών από φασιστοειδή στη Νίκαια του Πειραιά αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία. Το κράτος και ο νόμος δεν μπορούν να μένουν απαθείς στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.