ΚΟΣΜΟΣ

ΕΙΧΕ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΖΟΚΕΡ»...

Παλεύουν για τη ζωή τους 11 από τους τραυματίες του μακελάρη στο Κολοράντο, ενώ άλλοι 19 νοσηλεύονται από τους συνολικά 70 τραυματίες. Σοκάρει η αποκάλυψη πως ο δράστης είχε αγοράσει νομίμως διαδικτυακά τους τελευταίους δυο μήνες πάνω από 6.000 σφαίρες και φυσίγγια. 

Εκτός από τα πυρομαχικά, ο Τζέιμς Χολμς είχε αγοράσει και τέσσερα όπλα από τοπικά καταστήματα, επίσης νομίμως. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ανάμεσα στα όπλα που αγόρασε ο Χολμς είναι και πολλοί γεμιστήρες για το τουφέκι που χρησιμοποίησε, μεταξύ αυτών κι ένας γεμιστήρας 100 σφαιρών, που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης. Σύμφωνα με ειδικούς, με το συγκεκριμένο γεμιστήρα μπρούσε να ρίξει 50 με 60 σφαίρες το λεπτό.

Στο μεταξύ, ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο σκηνοθέτης της ταινίας The Dark Knight Rises, χαρακτήρισε το μακελειό που σημειώθηκε στην διάρκεια της πρώτης προβολής του νέου του φιλμ ένα «αβάσταχτα βάρβαρο» γεγονός, για το οποίο εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

«Μιλώντας εκ μέρους των ηθοποιών και όσων εργάστηκαν για την ταινία Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη για την παράλογη τραγωδία που συνέβη στην κοινότητα της Ορόρα», ανέφερε ο Νόλαν σε μια ανακοίνωση την οποία διένειμε στα μέσα ενημέρωσης η εκπρόσωπός του.

Καθώς οι ερευνητές της αστυνομίας και του FBI συγκεντρώνουν στοιχεία για το μακελειό, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να ρίξουν φως στην εικόνα του φερόμενου ως δράστη: ενός 24χρονου τελειόφοιτου νευροεπιστήμονα, ονόματι Τζέιμς Χολμς.

Κάτοικοι της πλούσιας συνοικίας του Σαν Ντιέγκο όπου μεγάλωσε τον χαρακτήρισαν μοναχικό. Στην ομάδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που έπαιζε στο γυμνάσιο, στην οποία οι σχέσεις ήταν στενές, ουδείς θυμόταν πολλά γι' αυτόν, κατά το ρεπορτάζ δημοσιογράφων του NBC.

Ήταν εξαίρετος μαθητής στο γυμνάσιο στο Σαν Ντιέγκο, ενώ στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ρίβερσαϊντ, από το οποίο αποφοίτησε, είχε κορυφαίους βαθμούς.
Εγγράφηκε σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, όμως κάτι φαίνεται ότι του συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ξαφνικά οι βαθμοί του άρχισαν να επιδεινώνονται ραγδαία.

Η εφημερίδα The Washington Post ανέφερε ότι ένας καθηγητής στη σχολή του στο Κολοράντο είπε ότι σκέφτηκε αμέσως τον Χολμς όταν άκουσε πως ένας φοιτητής ήταν ύποπτος για τη σφαγή. Ήταν "πολύ ήσυχος, παράξενα ήσυχος στην τάξη", και φαινόταν "κοινωνικά απομονωμένος".

Ο Χολμς χαρακτηρίζεται μεθοδικός, και αυτό σύμφωνα με τις αρχές φάνηκε στο σχεδιασμό της επίθεσής του. Μοιάζει να προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του στο Διαδίκτυο. Οι αναζητήσεις για αυτόν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter κ.ά. ελάχιστα δεδομένα απέφεραν.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο Χολμς είχε "μεταμφιεστεί" σαν τον Τζόκερ, τον εχθρό του κινηματογραφικού Μπάτμαν, όταν έκανε την επίθεση. Είχε βάψει τα μαλλιά του πορτοκαλί. Ένας αστυνομικός είπε πως είχε μαζί του δυο πιστόλια, μια καραμπίνα κι ένα ημιαυτόματο, ενώ φορούσε ειδικό εξοπλισμό, αλεξίσφαιρο κι αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το διαμέρισμα του υπόπτου είναι παγιδευμένο με ένα περίπλοκο σύστημα καλωδίων, χημικών ουσιών κι εκρηκτικών που ίσως χρειαστούν ημέρες για να εξουδετερωθούν. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ίσως προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκρήξεις τις επόμενες ώρες.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΧΟΛΜΣ | Matrix 24 21/07/2012

    […] Δείτε επίσης: ΕΙΧΕ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΖΟΚΕΡ»… […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.