ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Σταθερά στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του κόσμου παραμένει η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της Nielsen.

Στις πρώτες έννοιες των Ελλήνων παραμένει η εργασία τους, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κρίση θα παραταθεί και στους μήνες που ακολουθούν.

Μπορεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης να σημείωσε μικρή άνοδο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή διαμορφώθηκε στις 43 μονάδες, αλλά βρίσκεται σταθερά κάτω από τις  60 μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Nielsen.

Παράλληλα, εννέα στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση. Οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία της χώρας (46%) , αλλά και την δουλειά τους (44%), γεγονός που πηγάζει από την έκρηξη της ανεργίας.

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πως δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα, μετά την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Μάλιστα το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Ελλήνων και ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Δεν προκαλεί έκπληξη και το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων (89%) αναγκάστηκε να αλλάξει τις αγοραστικές του συνήθειες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης. Η πλειοψηφία έχει περιορίσει τα χρήματα που δαπανά για διασκέδαση εκτός σπιτιού (78%).

Επίσης, οι καταναλωτές  ψάχνουν τις τιμές και έχουν στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα (78%).

Παράλληλα το ποσοστό των Ελλήνων παίρνουν μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, είναι σαφώς υψηλότερο από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό.

Τέλος να σημειωθεί, ότι οι δέκα πιο αισιόδοξες χώρες προέρχονται αποκλειστικά από την Ασία και τη Μέση Ανατολή, ενώ οκτώ από τις δέκα πιο απαισιόδοξες προέρχονται από την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.