ΥΓΕΙΑ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Δύο νέες έρευνες ανοίγουν νέους δρόμους στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την πρώτη επιστημονική έρευνα, τα σημάδια της ασθένειας είναι δυνατό να εντοπισθούν 15 έως 25 χρόνια πριν την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

Η δεύτερη, ανακάλυψε μία μετάλλαξη γονιδίου που παρέχει προστασία από την ανίατη νευροεκφυλιστική νόσο, η οποία πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, διαπίστωσαν ότι ο οργανισμός ατόμων από οικογένειες με κληρονομικότητα στη νόσο, εμφάνισε τα πρώτα σημάδια της νόσου έως και 25 χρόνια πριν τα πρώτα ορατά συμπτώματα.

Στη δεύτερη μελέτη, ανακαλύφθηκε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη  που προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Επιστήμονες της ισλανδικής εταιρίας γενετικής deCODE,   ευελπιστούν ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν δεόντως το εύρημα, αναπτύσσοντας φάρμακα που θα μιμούνται την προστατευτική δράση του εν λόγω γονιδίου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσοι είναι άνω των 85 ετών και διαθέτουν την μετάλλαξη, είναι επτάμιση φορές λιγότερο πιθανό να έχουν Αλτσχάιμερ.

Πηγή ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.