ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ASTON MARTIN

Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης από την Κρήτη κατέκτησε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό, σχεδιάζοντας για λογαριασμό της βρετανικής Aston Martin το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της ...Ιαπωνίας φουτουριστικό τετράτροχο.

Όποιος ρωτούσε από μικρό παιδί τον Γιώργο Χρονάκη τι ήθελε να γίνει  σου απαντιούσε χωρίς δεύτερη σκέψη: «σχεδιαστής αυτοκινήτων!». Στα 24 πλέον χρόνια του, το όνειρό του έχει γίνει πραγματικότητα, και μάλιστα με ένα «σενάριο» που θα το ζήλευαν πολλοί. Ο Γιώργος παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρο του και φοίτησε στην Αγγλία και στο φημισμένο Coventry Univercity Art and Design. Εκεί, όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του πριν μερικές εβδομάδες αλλά διέπρεψε κιόλας.

Φέτος στον ετήσιο διαγωνισμό που αθλοθετούν για τους αποφοίτους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ο νεαρός φοιτητής κατέκτησε την πρώτη θέση σχεδιάζοντας για λογαριασμό της βρεττανικής Aston Martin το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο για την επόμενη 25ετία. Tο δε αυτοκίνητο που σχεδίασε απευθύνεται στους ιδιαίτερα απαιτητικούς και σφόδρα ανταγωνιστικούς Γιαπωνέζους.

Μάλιστα, στο σκεπτικό της επιτροπής που βράβευσε τον Γιώργο Χρονάκη οι αξιολογητές του σημείωσαν με έμφαση πως «το χωρίς φόρμα αυτοκίνητο εισάγει τις κατά παραγγελία ιδιότητες της ατέλειας και της παροδικότητας για να δημιουργήσει μια πνευματική σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του οχήματος» για να προσθέσει πως «το βραβευμένο μοντέλο αξιοποιεί την Γιαπωνέζικη αισθητική, που είναι τόσο θεμελιώδης όσο και η Ελληνική αισθητική στη Δύση».

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο Γιώργος είναι προσγειωμένος και αρκετά φιλοσοφημένος, δείχνοντας παράλληλα τη διάθεση να ζήσει το όνειρο του και να το δει να γίνεται πραγματικότητα: «Η πορεία κάθε ανθρώπου στη ζωή είναι προδιαγεγραμμένη. Εμείς απλά οφείλουμε να έχουμε τα μάτια ανοιχτά, να βλέπουμε και να ξεχωρίζουμε αυτά για τα οποία έχουμε επιλεγεί και να τα ακολουθούμε. Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία νιώθουμε ικανοποίηση και μόνο τότε έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας», είπε ο Χρονάκης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Fanis Thanos 19:55 03/07/2012

    to pallikari den nomizo na to ksanadoume ellada mbravo sou k sygxaritiria na se xeronte oi goneis sou

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.