ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την επιχείρηση «καθαρά χέρια» ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας στη Βουλή αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, όπως επιβεβαιώνει στο matrix24.gr  και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι πρωτοβουλίες που θα εντάσσονται στην «επιχείρηση καθαρά χέρια» θα συνδέονται, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις, καθώς στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, όποτε έγιναν, ήταν μήτρα σκανδάλων».

Έτσι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σύντομα να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρεία Siemens. Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο συμβιβασμός αυτός επετεύχθη επί κυβέρνησης Παπαδήμου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν κάνουν λόγο για συμβιβασμό της Ελλάδας με τη Siemens, αλλά για συμβιβασμό «της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη Siemens». Πρόκειται για τον συμβιβασμό με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε το σκάνδαλο με τις μίζες του γερμανικού κολοσσού προς Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να πιέσουμε την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά να βάλει φρένο στην ατιμωρησία που απολαμβάνουν τα ρετιρέ της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προαναγγέλλοντας το αίτημα για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό: «ένα πρώτο μέτρο πίεσης προς την τρικομματική κυβέρνηση θα είναι να ζητήσουμε να επανεξεταστεί από μηδενική βάση ο απαράδεκτος εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Siemens», συνεχίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο συμβιβασμός αυτός «ζημιώνει καίρια το δημόσιο συμφέρον και πάσχει από πλευράς νομιμότητας».

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.