ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ»

Στενό (κοινοβουλευτικό) μαρκάρισμα στον Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνει η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Συνήθως, όταν συγκροτείται σε σώμα η εκάστοτε νέα Βουλή έπειτα από εκλογές, περνούν αρκετοί μήνες ώσπου να ξεκινήσει η περίφημη «ώρα του πρωθυπουργού». Η κοινοβουλευτική διαδικασία, δηλαδή, κατά την οποία ο κάθε πολιτικός αρχηγός, αλλά και απλός βουλευτής, μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου στον ίδιο τον πρωθυπουργό και εκείνος υποχρεούται να απαντήσει, εκτός αν έχει κάποια ανειλημμένη υποχρέωση, οπότε τον αντικαθιστά ο αρμόδιος κάθε φορά υπουργός. Η «ώρα του πρωθυπουργού» εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί να διεξάγεται το πρωί της Παρασκευής και αρκετές φορές, από τη διαδικασία αυτή έχουν βγει ειδήσεις για… όλο το σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει κάποιους μήνες ανοχής στη νέα κυβέρνηση. Έτσι, προχθές κατέθεσε την πρώτη του ερώτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχει συμφωνήσει με την τρόικα οριζόντιες περικοπές και νέα μέτρα, αλλά και αν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική μετά και την ομολογία του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία «στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα θα αποτύχει».

Στην Κουμουνδούρου είχαν αποφασίσει να «σηκώσουν» πολύ ψηλά την ομολογία Ρουμελιώτη. Εξ ου και το κάνουν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, δηλαδή σε μια συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.