ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΙ Ο ...ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και 65.000 θεατές στο στάδιο παρακολούθησαν την φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου που εκτιμάται πως στοίχισε 27 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Με την ελληνική αποστολή να μπαίνει πρώτη στο στάδιο και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να κυματίζει ψηλά την ελληνική σημαία, οι 10.500 αθλητές και μέλη των αποστολών από τις 204 χώρες που θα λάβουν φέτος μέρος στους αγώνες, παρέλασαν μπροστά από τους θεατές αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας κήρυξε επίσημα την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων,  τα περισσότερα σχόλια όμως συγκέντρωσε η συμμετοχή της σε «σκετσάκι» με τον πρωταγωνιστή των ταινιών Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Γκρεγκ. Ο Μποντ παραλαμβάνει τη βασίλισσα από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ με ελικόπτερο και οι δυο τους υποτίθεται πως πηδούν με αλεξίπτωτο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στις καλές στιγμές της τελετής, που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, συγκαταλέγεται η συμμετοχή του «Μίστερ Μπιν» Ρόουαν Ατκινσον, που διασκέδασε τους θεατές διανθίζοντας την κλασική ταινία Chariots of Fire και το ομώνυμο πολυβραβευμένο μουσικό κομμάτι του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

O επίλογος της τελετής γράφτηκε με την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου ο κορυφαίος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Στίβ Ρεντγκρέιβ παρέλαβε την Ιερή Φλόγα από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και κατευθύνθηκε προς το στάδιο, δίνοντάς τη με τη σειρά του σε 7 νεαρούς αθλητές. Η Φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε από τις δάδες σε μια μεταλλική κατασκευή με 204 χοάνες, όσες και οι αποστολές που παίρνουν μέρος στους Αγώνες. Οι χοάνες άρχισαν να υψώνονται ταυτόχρονα δημιουργώντας μία τεράστια φλόγα, σχηματίζοντας έτσι τον βωμό τον 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον χαιρετισμό του ο Ζακ Ρογκ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για πρώτη φορά όλες οι χώρες που μετέχουν στους Αγώνες περιλαμβάνουν στις αποστολές τους και γυναίκες, ενώ δεν έλειψε και η αναφορά του κατά του ντόπινγκ.

Η τελετή έκλεισε με χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό του Λονδίνου και συναυλία από το «σκαθάρι» Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.