ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΟΙ ...ΓΕΩΜΕΤΡΕΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Σε όλες τις μάχες φτάνει πάντα, φθάνει πάντα μία στιγμή όπου και οι γενναιότεροι στρατιώτες, αφού έχουν καταβάλλει τις μεγαλύτερες προσπάθειες, αισθάνονται την ανάγκη να φύγουν. Να το βάλουν στα πόδια. Να λιποτακτήσουν. Αυτός ο τρόμος προέρχεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης στο θάρρος τους. Για να τους ξαναδώσεις την εμπιστοσύνη δεν χρειάζεται παρά μία ασήμαντη ευκαιρία, μία αφορμή. Η μεγάλη τέχνη είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να προκύψουν αυτές οι ευκαιρίες.

Είμαι σίγουρος ότι το Εγχειρίδιο Πολέμου, του Ναπολέοντος Βοναπάρτη δεν έχει διαβαστεί ποτέ, από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα των οποίων συγκρότησαν την κυβέρνηση. Ίσως και να αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη του. Εάν το γνώριζαν και το είχαν μελετήσει, τότε, στις συσκέψεις που κάνουν κάθε εβδομάδα, θα αναζητούσαν τον τρόπο για δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες, από τις οποίες θα προέκυπταν οι ευκαιρίες, ώστε οι Έλληνες να αποχτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Αντ' αυτού το μόνο που κάνουν είναι, με τις αποφάσεις τους, να βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά τους πολίτες στη μελαγχολία, το φόβο και την ασφυξία.

Προφανώς αυτό δεν το κάνουν μόνον από ανικανότητα άσκησης πολιτικής σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού πολέμου, όπως οι σημερινές που βιώνει η χώρα, αλλά επειδή  αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι, από τον κυβερνητικό συνεταιρισμό που έφτιαξαν, να επιβιώσουν πολιτικά οι ίδιοι. Αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν ότι για τον απελπισμένο άνθρωπο ο θάνατος δεν είναι τίποτα° όμως το να ζει νικημένος και άδοξα, σημαίνει να πεθαίνει κάθε μέρα. Κι αυτό δεν αντέχεται. Και πολύ φοβούμαι ότι τη νέα οικονομική συνταγή, που μέρες τώρα επεξεργάζονται, ο λαός δεν θα την αντέξει.

Το μεγαλύτερο δε λάθος που μπορεί να κάνουν είναι να υποτιμήσουν το σκοτεινό ποτάμι που κυλάει στα έγκατα της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις του λαού απέναντι στα νέα μέτρα λιτότητας θυμίζουν τη συμπεριφορά της αλεπούς απέναντι στις κίσσες. Όταν η αλεπού βλέπει ένα κοπάδι από αυτά ή κάποια παρόμοια πουλιά σωριάζεται στο έδαφος με ανοιχτό το στόμα και παριστάνει την ψόφια. Τα πουλιά την πλησιάζουν θέλοντας να τσιμπήσουν τη γλώσσα της, και τότε εκείνη τα αποκεφαλίζει με μια δαγκωνιά.

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, εάν δεν θέλουν να την πάθουν όπως οι κίσσες, πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν γεωμέτρες και να δράσουν ως πολιτικοί. Το θέμα δεν είναι να πορευτούμε σε ευθεία γραμμή, αλλά αν θα συνεχίσουμε στην ίδια ή σε άλλη κατεύθυνση. Και επιτέλους να καταλάβουν, αφενός ότι δεν πρέπει τα γεγονότα να ορίζουν την πολιτική, αλλά αντίθετα η πολιτική να ορίζει τα γεγονότα, και αφετέρου ότι η ιστορία δεν πράττει τίποτα, είναι οι άνθρωποι που πράττουν τα πάντα...

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Θα την πάθουν όπως οι κίσσες… | Nonews-NEWS 10/12/2014

    […] Είμαι σίγουρος ότι το Εγχειρίδιο Πολέμου, του Ναπολέοντος Βοναπάρτη δεν έχει διαβαστεί ποτέ, από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα των οποίων συγκρότησαν την κυβέρνηση. Ίσως και να αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη του. Εάν το γνώριζαν και το είχαν μελετήσει, τότε, στις συσκέψεις που κάνουν κάθε εβδομάδα, θα αναζητούσαν τον τρόπο για δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες, από τις οποίες θα προέκυπταν οι ευκαιρίες, ώστε οι Έλληνες να αποχτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Αντ’ αυτού το μόνο που κάνουν είναι, με τις αποφάσεις τους, να βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά τους πολίτες στη μελαγχολία, το φόβο και την ασφυξία.Προφανώς αυτό δεν το κάνουν μόνον από ανικανότητα άσκησης πολιτικής σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού πολέμου, όπως οι σημερινές που βιώνει η χώρα, αλλά επειδή αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι, από τον κυβερνητικό συνεταιρισμό που έφτιαξαν, να επιβιώσουν πολιτικά οι ίδιοι. Αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν ότι για τον απελπισμένο άνθρωπο ο θάνατος δεν είναι τίποτα° όμως το να ζει νικημένος και άδοξα, σημαίνει να πεθαίνει κάθε μέρα. Κι αυτό δεν αντέχεται. Και πολύ φοβούμαι ότι τη νέα οικονομική συνταγή, που μέρες τώρα επεξεργάζονται, ο λαός δεν θα την αντέξει.Το μεγαλύτερο δε λάθος που μπορεί να κάνουν είναι να υποτιμήσουν το σκοτεινό ποτάμι που κυλάει στα έγκατα της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις του λαού απέναντι στα νέα μέτρα λιτότητας θυμίζουν τη συμπεριφορά της αλεπούς απέναντι στις κίσσες. Όταν η αλεπού βλέπει ένα κοπάδι από αυτά ή κάποια παρόμοια πουλιά σωριάζεται στο έδαφος με ανοιχτό το στόμα και παριστάνει την ψόφια. Τα πουλιά την πλησιάζουν θέλοντας να τσιμπήσουν τη γλώσσα της, και τότε εκείνη τα αποκεφαλίζει με μια δαγκωνιά.Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, εάν δεν θέλουν να την πάθουν όπως οι κίσσες, πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν γεωμέτρες και να δράσουν ως πολιτικοί. Το θέμα δεν είναι να πορευτούμε σε ευθεία γραμμή, αλλά αν θα συνεχίσουμε στην ίδια ή σε άλλη κατεύθυνση. Και επιτέλους να καταλάβουν, αφενός ότι δεν πρέπει τα γεγονότα να ορίζουν την πολιτική, αλλά αντίθετα η πολιτική να ορίζει τα γεγονότα, και αφετέρου ότι η ιστορία δεν πράττει τίποτα, είναι οι άνθρωποι που πράττουν τα πάντα…Φελνίκος […]

  2. Uncle 22:44 30/07/2012

    Φιλε Φελνικο, 
    Πρέπει νά τό ακούσης ας, πούμε σάν Μουσικό Συμπληρωματικο Περιτίλιγμα στό άρθρο
    σου , 
    Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου – Γιάννης Κούτρας

    http://www.youtube.com/watch?v=_E5SVgSCJ9Q&feature=endscreen&NR=1

    Στίχοι: Bertolt Brecht
    Μουσική: Θάνος ΜικρούτσικοςΠρώτη εκτέλεση: Γιάννης Κούτρας & Θάνος Μικρούτσικος ( Ντουέτο )

  3. Kostas1 16:25 30/07/2012

    Καλά ενημερωμένος καί καλές σκέψεις. ιδικά πολύ καταρτησμένος γιά θέματα τής επαρχίας
    ιδικά τά τουριστικα . Στό Θέμα τών συντάξεων  στά 800 Ευρώ μέ βρίσκη ιδιέτερα σύμφωνο 

    Κάμε τίποτα κε Φελέκη εσύ πλήν τίς γνωριμίες πού εχεις , και είσαι μέ στά πράγματα , κρατάς καί τήν πέννα πού είναι μεγάλη δύναμη.
    Στήν μάρκα Τoyiota μόνο δέν θά συμφωνήσω ,είναι ποιό καλά νομίζω , νά είναι Ευρωπαικής καταγωγής , μόνον όχι Γερμανικά. Καί τά νησάκια πού θά πουλησουμε όχι σέ Γερμανούς.

  4. Κύριε Φελέκη, όπως έχω σχολιάσει πολλάκις σε άρθρα σας (ιδίως μετά τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου), η κυβέρνηση αυτή είτε θα σώσει την Ελλάδα είτε θα την οδηγήσει στη δραχμή. Συνεπώς ο κύριος Αντώνης, ο κύριος Βαγγέλης και ο κύριος Φώτης-Φανούρης πρέπει να συνηδειτοποιήσουν κάποια στιγμή το βάρος της ιστορικής ευθύνης που έχουν. Ας σταματήσουμε επιτέλους να ζούμε υπο τον φόβο της χρεοκοπίας και της δραχμής. Ας είναι αυτά τα τελευταία μέτρα που θα πάρουμε και ας πούμε «ως εδώ, αρχίζουμε να βελτιώνουμε το κλίμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό». Να σταματήσει επιτέλους η Ελλάδα να είναι ικανή μόνο στο να κόβει μισθούς και συντάξεις. Ας αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Δίοικηση, το Φορολογικό σύστημα, την Παιδεία, ας επανομιμοποιήσουμε και ας ενισχύσουμε το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
    Εσείς γνωρίζετε προσωπικά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, και αποτελείτε μια συνετή μεταρρυθμιστική φωνή. Προτείνετε τους ,λοιπόν, τους βασικους άξονες στους οποίους πρέπει να κινείται το Σχέδιο Οικονομικοεπενδυτικοκοινωνικής Ανασυγκρότησης που χρειαζόμαστε.
    Εγώ προτείνω:
    * Σταδιακή υποχρεωτική χρήση της κάρτας αποδείξεων για όλες τις συναλλαγές (καταπολέμηση κυρίως της μεγάλης φοροδιαφυγής).
    * Εκστρατεία επιστροφής καταθέσεων από το εξωτερικό και συμφωνία με τις τράπεζες να διαθέσουν στην αγορά χαμηλοτόκως μέρος των χρημάτων που θα κατατεθούν σε αυτές (επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας)
    * Μείωση του ΦΠΑ από 23 στο 20 %, και στην εστίαση από 23 στό 13 %.(μείωση της ύφεσης)
    * Περαιτέρω συγχωνεύσεις φορέων στο δημόσιο, μετατάξεις υπαλλήλων. Αν γίνονταν απολύσεις θα βάθυνε η ύφεση. (μείωση δαπανών)
    * Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας (παραθαλάσσιων περιοχών, βραχονησίδων). Δημιουργία επιχειρηματικών-τουριστικών πάρκων σε παραθαλλάσιες περιοχές, όπου θα ισχύουν μικροί φορολογικοι συντελεστές. (νέες επενδύσεις- θέσεις εργασίας)
    * Περικοπή του κόστους (μισθολογικού και λειτουργικού) της Βουλής,της προεδρίας της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργικού γραφείου κατά 50%. Αυτοκίνητα να έχουν μόνο οι βουλευτές της περιφέρειας, και αυτά να είναι τα πιο φθηνά που γίνεται (π.χ. Toyota iq). Οφελος τουλάχιστον 250 εκ. το χρόνο.
    * Αποκατάσταση των συντάξεων έως 800 ευρώ
    * Πρόσληψη σε εποχιακά επαγγέλματα (δασοπυροσβεστες, άτομα για καθαρισμό δασών- παραλιών)100.000 ατόμων για 2-3 μήνες με μισθό 700 ευρώ (833 μικτά). Κόστος 160 ή 240 εκ. αντίστοιχα το οποίο θα έχει εξοικονομηθεί από την μείωση του κόστους της Βουλής κλπ που ανέφερα παραπάνω(πρέπει να γίνει για να αναχαιτιστεί η ανεργία και να αναθερμανθεί η αγορά).

  5. kwstas 11:56 30/07/2012

    swstos o felnikos gia akomh mia fora!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.