ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Eγκρίθηκε ο διαγωνισμός και ανατέθηκε το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» αρχικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

 

Ειδικότερα, στο έργο ο ανάδοχος αναδείχθηκε με μέση έκπτωση 48,48% κατασκευή που περιλαμβάνει:

• την αναβάθμιση των υφισταμένων χώρων και την επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού έτσι ώστε η συνολική επιφάνεια του κτιρίου να ανέλθει σε 31.368 τ.μ. σε τέσσερα επίπεδα (από 13.325 τ.μ. σήμερα),

• την κατασκευή νέου κτιρίου Πύργου Ελέγχου (σε έξι επίπεδα),

• την κατασκευή νέου κτιρίου αμαξοστασίου, υπόστεγου χώρου και των αναγκαίων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων,

• τη διαμόρφωση νέου περιβάλλοντος χώρου του αεροσταθμού, επιφάνειας 26 στρεμμάτων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόφασή της, στις 25 Ιουλίου, αποδέχθηκε ότι η επενδυτική ενίσχυση υπέρ του αερολιμένα Χανίων είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις, το Υπουργείο διαβίβασε τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η υπογραφή της.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει : «Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου των Χανίων είναι έργο καίριας σημασίας για την προσπελασιμότητα της Κρήτης και την τόνωση της ανάπτυξης του νησιού. Με την εκτέλεση του έργου το αεροδρόμιο των Χανίων θα αναβαθμιστεί, θα αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις και θα είναι σε θέση αφενός να καλύψει τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες και αφετέρου να υποστηρίξει την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.