ΚΟΣΜΟΣ

ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Σειρά μέτρων λιτότητας ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά και την προστασία της χώρας από την παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η κυβέρνηση ενέκρινε πριν από λίγο τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ισραηλινή οικονομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, έπειτα από περισσότερες από επτά ώρες συζητήσεων.

Μεταξύ των σκληρών μέτρων περιλαμβάνεται η άμεση αύξηση κατά μία μονάδα του ΦΠΑ στο 17%, καθώς και η αύξηση κατά μία μονάδα από την επόμενη χρονιά του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μηνιαίο εισόδημα από 8.881 έως 41.830 σέκελ (1.790 έως 8.431 ευρώ).

Ειδικός φόρος 2% θα επιβληθεί στα εισοδήματα άνω των 67.000 σέκελ (13.500 ευρώ).

Παράλληλα θα γίνουν μειώσεις ύψους 750 εκατομμυρίων σέκελ (151 εκατομμύρια ευρώ) στις δαπάνες όλων των υπουργείων, πλην αυτών της Άμυνας, της Παιδείας, των Κοινωνικών Θεμάτων και της Ενσωμάτωσης των νέων μεταναστών.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει το Ισραήλ έχει φέρει σε απόγνωσή αρκετούς πολίτες, καθώς έχε αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα ο αριθμός με τις απόπειρες αυτοκτονιών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Matrix 24 01/08/2012

    […] Δύο ημέρες νωρίτερα, ο θάνατος του 57χρονου Μοσέ Σίλμαν, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Είχε αφήσει επιστολή αυτοκτονίας, στην οποία έγραφε πως η κυβέρνηση Νετανιάχου «παίρνει από τους φτωχούς και δίνει στους πλούσιους». Την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση ενέκρινε πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.