ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΣΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΣΑ

Το «σφράγισμα» της δικηγορικής εταιρείας που έχει συστήσει ο αποπεμφθείς από το δικαστικό σώμα για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα Ευάγγελος Καλούσης, ζήτησε σήμερα με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, ο Σύλλογος ζητά να σφραγιστεί το γραφείο που χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Καλούσης για την παροχή «δήθεν νομικών υπηρεσιών αντιποιούμενος το δικηγορικό λειτούργημα».

Ζητά, επίσης, να διαταχθεί ο πρώην δικαστικός λειτουργός να παύσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας που διατηρεί για «την προβολή του μορφώματος που- παρά το νόμο- έχει συστήσει».

Τέλος, ζητά να επιβληθεί κατά του ίδιου χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός έτους, για κάθε ημέρα διατήρησης της ανάρτησης της προαναφερθείσας επίμαχης παραπλανητικής ιστοσελίδας.

Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι ο Ευάγγελος Καλούσης έχει συστήσει μία δήθεν «δικηγορική εταιρεία», η οποία όμως, όπως ο ίδιος ομολογεί, είναι εμπορική εταιρεία. Με τον τρόπο, όμως, αυτό παραβιάζεται ο Κώδικας Δικηγόρων ως προς τις προϋποθέσεις άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, προσθέτει ο Σύλλογος.

Η ενέργεια αυτή του ΔΣΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποσκοπεί στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών σχετικά με την αποτελεσματική πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη, τα οποία τίθενται υπό διακινδύνευση εξαιτίας των παράνομων ενεργειών του πρώην δικαστικού λειτουργού».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.