ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το ερώτημα «πώς φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτό τον τραυματικό τρόπο, πώς θα βγούμε από το τέλμα», θέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την 38η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι απαντήσεις υπάρχουν για τα παραπάνω ερωτήματα, «αρκεί να αναζητηθούν, και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη». Ο Κ. Παπούλιας αναφέρει στο μήνυμά του πως όλοι έχουν χρέος απέναντι «σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας».

«Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, ό,τι και να κάνουμε για να εκφράσουμε το σεβασμό μας δεν αρκεί. Πολύ περισσότερο σήμερα που η δημοκρατία μας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού. Παρ' όλες τις αδυναμίες που έχει δείξει ιστορικά η δημοκρατία δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης», αναφέρει ο κ. Παπούλιας και εξαίρει τη στάση ζωής των αντιστασιακών, η οποία αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, ειδικά για την νέα γενιά που πληρώνει μία κρίση, στη δημιουργία της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «στην ακρωτηριασμένη Κύπρο, που 38 χρόνια μετά την καταδικαστέα τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη» και υπογραμμίζει: «Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα και την προσπάθεια. Καλούμε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να πέσει το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη».

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Παπούλιας ακύρωσε φέτος την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω της βαθιάς κρίσης, κάνοντας λόγο για ανάγκη περισυλλογής.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Nimort 17:06 24/07/2012

    Για πόσο ακόμα κε. Παπούλια πιστεύετε πως θα πρέπει να πληρώνει η Ελλ. κοινωνία τους αγωνιστές και τους «αγωνιστές» ενάντια στη δικτατορία? Το συγκεκριμένο «χρέος» πότε λήγει κε. Παπούλια? Τις 2 μπουνιές και τις 2 κλοτσιές που έτυχε να φάνε κάποιοι τότε κε. Παπούλια ο Ελλ. λαός τις πληρώνει χρυσές εδώ και 38 χρόνια κε. Παπούλια. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.