ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των περίπου 150.000 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξετάζει η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων από μείωση του αριθμού προσλήψεων.

Το σχέδιο προβλέπει συγκεκριμένα την αύξηση του διδακτικού ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις 22 ώρες και στην πρωτοβάθμια στις 25 ώρες την εβδομάδα. Σήμερα οι ώρες κυμαίνονται -ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας- σε 16 ως 21 ώρες στη δευτεροβάθμια και 21 με 24 στην πρωτοβάθμια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, από πέρυσι η τότε υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου είχε παραλάβει έκθεση του ΟΟΣΑ με βάση την οποία οι Έλληνες καθηγητές δουλεύουν λιγότερες ώρες σε σχέση με Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Μια τέτοια πρωτοβουλία αναμένεται να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και να μειώσει δραστικά τις προσλήψεις σε μόνιμους και αναπληρωτές δασκάλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς.

Πέρυσι προσελήφθησαν μόνο 600 άτομα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε μόνιμες θέσεις, ενώ το 2010 είχαν προσληφθεί 3.000.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ | Matrix 24 22/07/2012

    […] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.