ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΜΣ-ΣΥΜΦΩΝΟ

Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα εκδώσει στις 12 Σεπτεμβρίου μια πρώτη απόφαση αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το δημοσιονομικό σύμφωνο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Το δικαστήριο αυτό, που έχει την έδρα του στην Καρλσρούη (νοτιοδυτική Γερμανία), άρχισε στις 10 Ιουλίου την εξέταση έξι προσφυγών που έχουν στόχο να μπλοκαριστεί η επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του δημοσιονομικού συμφώνου και προέρχονται ιδιαίτερα από βουλευτές του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος «Ντι Λίνκε», έναν συντηρητικό βουλευτή και μια ένωση πολιτών.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:00» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι προσφυγές στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, που φροντίζει ανέκαθεν να προστατεύει τα δικαιώματα του κοινοβουλίου σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, προκαλεί ορισμένες ανησυχίες όσον αφορά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θέλει να δει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λειτουργεί το συντομότερο δυνατόν, έχει ήδη δηλώσει πως η προοπτική μιας απόφασης το Σεπτέμβριο «δεν μας βοηθάει πραγματικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.