ΚΟΣΜΟΣ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΤΝΑΝ ΣΙΛΟΥ

Την πεποίθηση ότι ο Μπασαρ αλ Άσαντ θα χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα εξέφρασε ο στρατηγός Αντνάν Σίλου, που αποσκίρτησε και εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

 

«Γνωρίζω το χαρακτήρα του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Είναι πολύ πιθανό πως θα χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του. Μπορούν να τα αναπτύξουν από άρματα μάχης, από πυραύλους και από ελικόπτερα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Daily Telegraph» ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Σίλου, ο οποίος κάποτε εκπαίδευε τους Σύριους στρατιώτες πώς να εξασφαλίζουν τα αποθέματα χημικών όπλων της χώρας, η Συρία έχει δύο κύριες εγκαταστάσεις, μία στην ανατολική Δαμασκό και άλλη μία κοντά στην πόλη Χομς, η οποία βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια της συριακής πρωτεύουσας.

Εκτιμάται δε ότι η Συρία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα χημικών όπλων διεθνώς, το οποίο αποτελείται κυρίως από σαρίν, αέριο μουστάρδας και κυανίδιο.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι «τα αποθέματα χημικών όπλων της Συρίας παραμένουν υπό συριακό κυβερνητικό έλεγχο», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την χρήση τους. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίτορ τόνισε πως: «Εκτός από την παρακολούθηση των αποθεμάτων τους, διαβουλευόμαστε ενεργά με τους γείτονες της Συρίας και φίλους μας στη διεθνή κοινότητα, για να υπογραμμίσουμε την κοινή μας ανησυχία για την ασφάλεια των όπλων αυτών και την υποχρέωση της συριακής κυβέρνησης να τα ασφαλίσει».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.