ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν και το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών.

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να κρατήσουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά», δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο Σίμος Κεδίκογλου, παρομοιάζοντας το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ με ένα «βαρύ και δύσκολο» εισιτήριο για την παραμονή στην Ευρώπη. «Το φθινόπωρο οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι ραγδαίες. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στις εξελίξεις», επεσήμανε, προαναγγέλλοντας έναν καυτό Αύγουστο.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναζητεί τον τρόπο, ώστε τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερα και διεκδικεί να μη γίνουν οριζόντιες περικοπές. Ωστόσο, δεν το απέκλεισε, όπως δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων μέσα στο 2012: «Αυτό επιδιώκουμε [...] πρέπει να κερδίσεις την καλή πίστη του άλλου», ανέφερε. Απέδωσε τη «δυστοκία» στη λήψη αποφάσεων στην προσπάθεια να προστατευθούν οι πλέον ευπαθείς ομάδες.

Αποκάλυψε ότι τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο, λέγοντας πως η Ελλάδα πρέπει να δώσει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε μία θετική έκθεση από την τρόικα, για να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική διαπραγμάτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές για τους εταίρους της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ψηφίσει τα μέτρα που η Ελλάδα καλείται τώρα να υλοποιήσει. Παράλληλα, είπε πως  η κυβέρνηση περίμενε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να της δώσουν τις προτάσεις τους για «ισοδύναμα», προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται η διαδικασία.

Εξάλλου, η παραδοχή ότι το πακέτο των 11,5 δισ. θα ανακοινωθεί εντός του επόμενου διαστήματος δεν συμβαδίζει με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για «σπάσιμο» των μέτρων σε δύο κομμάτια.

Ο Σιμ. Κεδίκογλου τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση παραμένει αρραγής και δεν έχει άλλη επιλογή από το να πετύχει. «Όσοι τη στηρίζουν έχουν επιλέξει να βάλουν την εθνική ανάγκη πάνω από όλα», σημείωσε, στέλνοντας μήνυμα και στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.