ΚΟΣΜΟΣ

ΧΑΙΝΤΣ ΦΙΣΕΡ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ

Οι Έλληνες πολιτικοί έκαναν ηλιθιότητες, όμως μια συλλογική καταδίκη των Ελλήνων, κάτι που συμβαίνει ολοένα και περισσότερο, είναι απορριπτέα, τόνισε ο Χάιντς Φίσερ.

 

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση επεσήμανε ότι θα πρέπει να απορρίπτονται αρνητικές, συλλογικές κριτικές κατά λαών.

Αναφερόμενος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη η Αυστριακή Βουλή, ο κ. Φίσερ ανέφερε πως θα επικυρώσει με την υπογραφή του, αφού πρώτα εξετάσει ενδελεχώς το περιεχόμενό τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αυστριακή Βουλή είχε εγκρίνει την περασμένη Τετάρτη, με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαικού Κόμματος, αλλά και του Κόμματος των Πρασίνων της αντιπολίτευσης, τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων υπερψηφίστηκε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Τόσο ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας όσο και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καταψηφίστηκαν από τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης, το Κόμμα των Ελευθέρων και τον «Συνασπισμό για το Μέλλον της Αυστρίας», ενώ της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του Μηχανισμού, τα δύο κυβερνητικά κόμματα και τους Πρασίνους, από τη μία πλευρά και τους επικριτές του, τα δύο ακροδεξιά κόμματα από την άλλη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.