ΚΟΣΜΟΣ

S&P: ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΑΑΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's επιβεβαίωσε σήμερα το τριπλό Α για την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας και διατήρησε τη σταθερή προοπτική στην οικονομία της, παρά τη σοβαρή ύφεση που αντιμετωπίζει η χώρα.

"Η οικονομία της Βρετανίας, πλούσια και ποικίλη, η χαλαρή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική της και η ευέλικτη αγορά εργασία της εξηγούν την αξιολόγησή μας όσον αφορά το χρέος" της Βρετανίας, διευκρίνισε η S&P σε ανακοίνωσή της.

Ο οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει ωστόσο την ύπαρξη "κινδύνων επιδείνωσης", κυρίως μια μεταστροφή της πρόσφατης μείωσης του ποσοστού ανεργίας.

Για να αιτιολογήσει τη διατήρηση της "σταθερής" προοπτικής στη βρετανική οικονομία, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει την "εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της" και επισημαίνει πως το Σίτι θα παραμείνει "ένα οικονομικό κέντρο πρωτίστης σημασίας" όποιες κι αν είναι οι δοκιμασίες στην ευρωζώνη.

Παράλληλα ο Standard & Poor's υποβάθμισε από "σταθερή" σε "αρνητική" την προοπτική για επτά καναδικές τράπεζες.

Η απόφαση αυτή "έχει σχέση με την αύξηση των οικονομικών και βιομηχανικών κινδύνων για τις καναδικές τράπεζες", μεταξύ των οποίων οι Nova Scotia, RBC και η Εθνική Τράπεζα του Καναδά, διευκρινίζει ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του
Ο Standard & Poor's διατήρησε ωστόσο τις προβλέψεις του για ακόμη πέντε καναδικές τράπεζες, όπως οι Bank of Montreal και Desjardins.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.