ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, προχωράει σε άρση της πίστωσης σε 6 σκευάσματα της προς τον ΕΟΠΥΥ, λόγω του υπέρογκου χρέους.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Πράξη έκανε την απόφαση που έλαβε τον περασμένο μήνα, η Novartis Hellas, τροποποιώντας την εμπορική της πολιτικής προς τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως είχε δημοσιεύσει το matrix24 στα τέλη του Ιουλίου, η εταιρεία αναστέλλει πλέον την πίστωση σε 6 σκευάσματα για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, λόγω υπέρογκου χρέους ύψους 90 εκατ. ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 10 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Πρόκειται για τα φάρμακα Myfortic,  Certican,  Sebivo,  Tasigna,  Glivec και  Afinitor.

Η εταιρεία διευκρινίζει πως η πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους συνεχίζεται κανονικά, μέσω νοσοκομείων και ιδιωτικών φαρμακείων και η απόφαση της εταιρείας δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε επιβάρυνση τους, ενώ τα υπόλοιπα σκευάσματα της εταιρίας θα εξακολουθούν να διανέμονται κανονικά και μέσω ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η εταιρία, προχώρησαν στην επιλογή σκευασμάτων, «τα οποία έχουν τη δυνατότητα να διατίθενται σε όλα τα κανάλια διανομής», ενώ πρόκειται για θεραπείες που χορηγούνται χωρίς συμμετοχή στους ασφαλισμένους.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.