ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012

ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς αύριο το πρωί στις 10 ανακοινώνονται οι βάσεις. Υπ. Παιδείας: Ισως από φέτος η αύξηση των ωρών διδασκαλίας. 

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας, σκληρός αναμένεται ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τους υποψήφιους να προσπαθούν να αποφύγουν την τεράστια επιβάρυνση από το κόστος σπουδών μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα εκτιμάται πως θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών. Πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα. Οριακή άνοδος πιθανολογείται στις βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου, ενώ στα περσινά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα.

Στο μεταξύ, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών ενδέχεται να εφαρμοστεί από τη φετινή σχολική χρονιά, δηλώνει σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τονίζει πως «οι καλοί θα προχωρούν, ενώ οι μέτριοι θα μένουν στάσιμοι».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.