ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Στην προειδοποίηση ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις «ανά πάσα στιγμή» στην Ευρώπη ή αλλού στον κόσμο προέβησαν σήμερα οι ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Ευρώπη ή αλλού, ανά πάσα στιγμή και (...) χωρίς καμίας μορφής προειδοποίηση», δήλωσε ο Ντάνιελ Μπέντζαμιν, συντονιστής του αντιτρομοκρατικού αγώνα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εκτίμησε ότι «η  Χεζμπολάχ και το Ιράν θα διατηρήσουν μια έντονη τρομοκρατική δραστηριότητα στο εγγύς μέλλον».

«Κύρια δύναμη της κυβέρνησης του Λιβάνου, το σιιτικό κίνημα υπό την ηγεσία του Σεΐχη Χασάν Νασράλα συνδέεται στενά με το Ιράν και έχει εμπλακεί σε μια εντατικοποίηση της τρομοκρατικής του εκστρατείας σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν η Χεζμπολάχ «ενδιαφέρεται» επίσης για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ταϊλάνδη, όπου μια προηγούμενη απόπειρά της είχε αποτύχει στις αρχές του 2012.

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματιζόμενες επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τη Χεζμπολάχ για τον «κεντρικό ρόλο» που παίζει στη Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να καταστείλουν την εξέγερση που συγκλονίζει τη χώρα από τον Μάρτιο του 2011.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.