ΥΓΕΙΑ

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Την έντονη αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του προέδρου του συγκεκριμένα, έχει προκαλέσει η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει κατά προτεραιότητα όσους φαρμακοποιούς εκτελούν κανονικά τις συνταγές. Στη μέση οι ασφαλισμένοι.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Πλήρες αδιέξοδο χαρακτηρίζει τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών, μετά την απόφαση του Οργανισμού να πληρώνει κατά προτεραιότητα όσους φαρμακοποιούς εκτελούν κανονικά συνταγές, παρά την άρση στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων από το Σάββατο.

Στην επίσημη ανακοίνωση του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει φαρμακοποιός που θα υπογράψει ατομική σύμβαση με έναν θνησιγενή οργανισμό και να αποτελέσει, έτσι, μέρος του προβλήματος. Οι Φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για πρακτικές άλλων εποχών, και απεργοσπαστικό μηχανισμό και διερωτούνται αν «βρέθηκαν ξαφνικά χρήματα για μια τέτοια επαίσχυντη πράξη και δεν βρίσκονται χρήματα για να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς».

Πάντως, αν δεν βρεθεί λύση και άμεσα, από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις από την τσέπη τους. Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για τον περιορισμό στην πρόσβαση ασθενων Που λαμβάνουν τα 6 σκευάσματα της Novartis, στα οποία έθεσε εμπάργκο για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Δυστυχώς, Πολιτεία και ΕΟΠΥΥ, αντί να επεξεργάζονται και να προωθούν λύσεις στα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους απέναντι μας, επεξεργάζονται και προωθούν σχέδια συκοφάντησης μας και ολοκληρωτικής νοοτροπίας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς», αναφέρει στην ανακοίνωση. Οι φαρμακοποιοί επαναλαμβάνουν ότι μήνες τώρα τα φάρμακα των ασφαλισμένων τα αγοράσουν τα φαρμακεία από τους προμηθευτές, χωρίς να τα πληρωρόνονται, ενώ ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει πάνω από μισό δισεκατ. ευρώ και οι προτάσεις που κατέθεσαν και οι οποίες δεν έχουν κόστος (συμψηφισμός, εξαίρεση από τον Τειρεσία), απορρίφθηκαν.

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στον Alpha 98.9, ο κ. Λουράντος, κατήγγειλε πως κυκλώματα δεν επιτρέπουν στον υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε εξυγίανση, κάνοντας λόγο για εταιρείες, αλλά και συμβούλους που βρίσκονται γύρω από τον υπουργό, αλλά και για απειλές εναντίον του από τα εν λόγω κυκλώματα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.