ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΪΒΙΚ

Συμφωνούν οι περισσότεροι Νορβηγοί με την καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξης του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας VG, το 87,2% των Νορβηγών πολιτών συμφωνεί με το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο το οποίο έκρινε ποινικά υπεύθυνο τον Μπράιβικ, ενώ μόνο το 5,8% διαφωνεί. Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Το ινστιτούτο έρευνας Infact πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε δείγμα 1.024 Νορβηγών μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας την Παρασκευή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται σε 3,1%.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο δικηγόρος Φρόντε Έλγκεσεμ, ο οποίος εκπροσωπεί τους συγγενείς των θυμάτων του Μπράιβικ και τραυματίες της διπλής επίθεσής του, η "πλειονότητα" των πελατών του ήθελαν να κριθεί ο Μπράιβικ ποινικά υπεύθυνος.

Δημοσκόπηση σε δείγμα 700 ανθρώπων που διεξήχθη για λογαριασμό αρκετών τοπικών εφημερίδων επίσης έδειξε ότι μια ισχυρή πλειοψηφία Νορβηγών τάσσεται υπερ της δικαστικής απόφασης: το 85% είναι υπερ της ετυμηγορίας σε έναν πολύ μεγάλο ή μεγάλο βαθμό, ενώ το 4% δεν συμφωνεί πολύ με την απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.