ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΧΕΡΟΥΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ένας αρχαίος κινέζικος θρύλος λέει ότι κάποιος μαθητής ρώτησε το δάσκαλο: «Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και την Κόλαση;» Ο δάσκαλος του απάντησε: "Πολύ μικρη° κι ωστόσο, έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα θα σου δείξω την Κόλαση».

Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων κάθονταν γύρω από μια μεγάλη χύτρα με ρύζι. Όλοι ήταν πεινασμένοι και απελπισμένοι° καθένας είχε από ένα κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή και έφθανε ως τη χύτρα. Κάθε κουτάλι, όμως, είχε τόσο μακρύ χερούλι, που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα. Η απελπισία και η ταλαιπωρία ήταν φοβερή.

«Έλα» είπε ο δάσκαλος λίγο μετά. «Τώρα θα σου δείξω τον Παράδεισο». Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο υπήρχε η χύτρα του ρυζιού, η ομάδα ανθρώπων, τα ίδια μακριά κουτάλια, όμως εκεί όλοι ήταν ευτυχισμένοι και χορτάτοι.

«Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μαθητής. «Γιατί είναι τόσο ευτυχισμένοι εδώ ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια;»

«Δεν το κατάλαβες;» χαμογέλασε ο δάσκαλος. «Καθώς τα κουτάλια έχουν μακριά χερούλια και δεν μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα τους, εδώ έμαθαν όλοι να ταΐζουν ο ένας τον άλλον».

Νομίζω, η ιστορία μας ταιριάζει γάντι. Η κατάρα των Ελλήνων είναι η ασυννενοησία, ο φθόνος και η αλληλοϋπονόμευση. Ο ένας δεν αντέχει το καλό του άλλου. Προτιμάμε να βγάζουμε τα μάτια μας παρά να συνεργαζόμαστε.

Είμαστε ατομιστές ακόμη κι όταν το παιχνίδι είναι ομαδικό. Αντί να δώσουμε τη μπάλα στον συμπαίκτη μας που είναι μόνος του, με ελεύθερο μπροστά του το τέρμα, προτιμούμε να κάνουμε εμείς το σουτ από δύσκολη θέση και με κλειστό το οπτικό πεδίο.

Χαιρόμαστε περισσότερο με την αποτυχία του γείτονα παρά με την επιτυχία τη δική μας. Το αίσθημα αλληλεγγύης είναι ατροφικό και γι' αυτό ο εθελοντισμός, ως οργάνωση κοινωνικής δράσης, ουσιαστικά απουσιάζει, και εκδηλώνεται κυρίως με τη μορφή της φιλανθρωπίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι και την αδυναμία κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων την δικαιολογούμε με την "απουσία κουλτούρας", ενώ την ανακαλύπτουμε όταν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς ή επειδή μας την επιβάλλουν. Τελευταίο παράδειγμα η παρούσα κυβέρνηση. Και ακόμη πιο χαρακτηριστικό, και χειρότερο, παράδειγμα θα 'ναι η στιγμή, που για κομματικούς λόγους, στο προβλεπτό μέλλον, θα διαλύσουν, να 'στε βέβαιοι γι' αυτό, τον κυβερνητικό συνεταιρισμό.

Παρότι γνωρίζουμε ότι, οσάκις χρειάστηκε να συνεργαστούμε, κάναμε σπουδαία πράγματα, και έχουμε πολλά παραδείγματα γι αυτό -δυστυχώς, μόνο σε οριακές στιγμές για το έθνος° σε πολέμους, δοκιμασίες και καταστροφές- εν τούτοις μας αρέσουν οι αυτοδυναμίες, οι ατομικές διακρίσεις και οι μοναχικές πορείες.

Υπεράνω του συλλογικού, ακόμη και του εθνικού, συμφέροντος τίθενται το ατομικό όφελος, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι προτεραιότητες της ομάδας και όχι του συνόλου.

Και βέβαια επειδή μας αρέσει να κρύβουμε τα ελαττώματα μας, έχουμε εφεύρει το επιχείρημα για το DNA της φυλής. Τα φορτώνουμε όλα στο γονίδιο ή στην ...σκλαβιά των Τούρκων.

Κι όμως όπως έδειξε μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ μαθητών, είναι η απουσία Παιδείας αυτό που μας λείπει. Στην ερώτηση περί ανοχής, αλληλεγγύης και συνεργασίας οι ελληνόπαιδες κατετάγησαν 69οι στις 69 χώρες όπου έγινε η έρευνα.

Αυτό μας φταίει. Αυτή είναι η κατάρα μας. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε, αν θέλουμε να ελπίζουμε. Διαφορετικά, θα τα ρίχνουμε όλα στο κακό μας ριζικό, και θα περιοδολογούμε την ιστορία μας με τις εθνικές καταστροφές.

Αν δεν μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουτάλια με τα μακριά χερούλια για να ταΐζουμε ο ένας τον άλλον, θα συνεχίσουμε να είμαστε βουτηγμένοι στην απελπισία και την ταλαιπωρία, και μονίμως νηστικοί στην Κόλαση...

25 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Όταν κάνεις βρώμικες Συμφωνίες θα φας Σκατά
  Αυτό κάνανε οι δύο τους τωρα που κατάλαβαν ότι ο Σμαράς τους Εγραψε κάνανε πίσω ας μη το ξεκίνούσαν Και Πάνω όλα: Φτάινε και οι δύο τους τα  ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗ γιατι κάνανε άλλη συνεργασία απο αυτή πού ζήτησε ο Λαός Αριστερή κυβέρνηση ζήτησε ο λαός με την ψήφο του Δεξία του Βγήκε και μάλιστα πίο άγρια απο κάθε άλλη φορά……………… 

 2. Uncle 22:47 11/08/2012

  Φίλε Περσέα,
  Επειηδή για νά Ξέρει κάποιος τήν σχέση πρέπει νά παρακολουθή καί ξένες εφημερίδες καί επειδή γνωρίχω τοσον αγγλικά οσον και Γερμανικά ρίχνω καμιά ματιά στά άρθρα πού έχουν νά κάμουν μέ τήν Ελλάδα τουλάχιστον .Η Εταιρία ΣΙΕΜΕΝΣ εχει τήν Εδρα καί τό εργοστάσιο της στό Κρατήδιο Τής Βαυαρίας.ό Σεεχοφερ λοιπόν είναι Προθυπουργός στό κρατήδιο τούτο πού άν δέν κάνω λάθος είναι καί τό μεγαλύτερο σέ έκταση.Ο Σεεδερ είναι Υπουργός τών Οικονομικύν τής Βαυαριας .Καί Ρέσλε ειναι τό Μεγάλον αφεντικό τού Κόμματος πού Συνκηβερνά.Οταν εκανε τίς Δηλώσεις εκεινες ο Ρέσλε δέν είχα δή τόν συσχετισμό μέ τήν ΣΙΕΜΕΝΣόταν είδα οτι λίγες μέρες μετά νά ακολουθή καί Ό Σεεχοφερ μέ παρόμοιες δηλωσεις άρχισε νά μού μυρίζει καί όταν εμπήκε καί ο Σεεδερ μέ τίς ίδιες καί ποιό σκληρώπηρινικέςδηλώσεις ηταν πλέον Φώς Φανάρι ότι ήταν απάντηση στόν Τσίπρα .Τότε επρεπε νά τό μυριστούν η αν τό μοιρηστήκαν οί μεγάλες εφημεριδες καί τά Κόμματα καί νά γράψουν μιά υποσημείωση οτι ό λόγος πού κτυπούν οί τρεις  τους τήν Ελλάδα( πιθανώς) είναι Η ΣΙΕΜΕΝΣ .Καί πολύ πιθανον Νά αρχίζαν οί διαψεύσεις  (λέω πιθανόν νά……….καί  πιθανόν νάμήν χτυπούσε καί σήμερα ό Ρέσλε ό οποίος θέλει νά ανεβάσει τά ποσοστά του μέχρι τίς επόμενες έκλογές.Καί αρχισαν καί οί Σοσιαλοδημοκράτες τώρα σιγά ,σιγά. 

  • Felnicos 2:19 12/08/2012

   Μετά από αυτή τη διευκρίνηση η αντιπαράθεση με τον Περσέα λήγει. Νομίζω ότι ο Περσέας θα συμφωνήσει μαζί σου. Απλώς τον «παγίδευσες» με τον αινιγματικό και έξυπνο τρόπο που έθεσες το ζήτημα.

 3. Uncle 17:56 11/08/2012

  Φίλε Περσέα,  

  Τώρα ανοιξα τό Μάτριχ, Δούλευα στόν κήπο μέχρι τώρα ,φύτεψα φέτος λίγες ντοματιές δυοτρείς αγκουριές λίγα λαχανικά είχα καί κάτι δέντρα πού εθέλαν κλάδεμα και ασχολήθηκα λίγο σήμερα.
  τώρα σ΄αυτό πού είχα ρωτήση χθές . 
  Καί οί 4πολιτικοί καί μαζί μέ τήν Παπαρήγα 5 (λέγω μόνον τούς πολιτικούς γιατί αυτοί
  αποφασίζουν τί νομίζουν ότι είναι καλό γιά ενα τόπο) καί 5 λοιπόν ο κάθε ένας μέ τόν
  τρόπο του . Αγαπούν ιδιέτερα τήν SIEMENS.

  Θά μπορούσες νά τό οικάσεις τουλάχιστον . Οταν το Ματριχ στίς 3.08  έγραψε γιά τήν επίσκεψη πού θά καμη κάτι εχει γράψει και γιά τήν ΣΙΕΜΕΝΣ . Καί τήν ιδια μέρα οτι ο Σαμαράς καί θά στηση τόν Τσίπρα.

  Τώρα θέλω νά μάθω από σένα , ( καί τούς αλλους φίλουσ βέβαια) επειδή  ό φιλος Ο Φελνίκος  θά τήν ξέρει,νομίζω ομως ότι δέν τήν εχη γράψη τουλάχιστον .Γιατι Λοιπόν ο Ρέσλε, ο Σεεεδερ Και ό Σεχοφερ Εχουν  ιδιαίτερη Συμπάθεια στήν ΣΙΜΕNS

  • Felnicos 2:13 12/08/2012

   Uncle, ειλικρινα σε ζηλεύω για το φύτεμα και το κλάδεμα. Θέλω κάποια στιγμη και ‘γω να μπορέσω να το κάνω. αυτο σημαίνει ότι πρέπει να βρω το χρόνο ή να οργανώσω διαφορετικά τη ζωή μου. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν σχέση με τη γη είναι πιο αληθινοί, στέρεοι και υγιείς στη συμπεριφορά και τις απόψεις τους.

 4. Edu4adults 15:46 11/08/2012

  Το πρόβλημα κ. Φελέκη είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς του ίδιους. Ό,τι δηλαδή προσπαθείτε να περιγράψετε. Φταίει η παιδεία μας λέτε, αλλά εσείς και οι συνάδελφοί σας θεωρείτε τους εκπαιδευτικούς χαραμοφάιδες. Δεν σας είδα ποτέ να αρθρώνετε λόγο για την βελτίωση των συνθηκών στην παιδεία. Δεν σας είδα επίσης ποτέ να αρθρώνετε λόγο για την περικοπή των προνομίων του σιναφιού σας (π.χ. αυτοτελή φορολόγηση, διπλοθεσίες κλπ.). Η κατάρα του έθνους μας, που είναι να χαιρόμαστε με τη συμφορά του άλλου θα πάψει να υφίσταται μόνο εάν αρχίσουμε την κριτική από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αλλιώς θα μας φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι. 

  • Felnicos 2:04 12/08/2012

   Συμφωνώ με το σχόλιο σου, αλλά νομίζω εμένα με αδικείς. Και το συνάφι μου έχω επικρίνει και μάλιστα πολύ σκληρά και την ανάγκη στήριξης της εκπαίδευσης και των λειτουργών της αρκεί βέβαια και αυτοί να αλλάξουν συμπεριφορα και να αγωνιστούν όχι μόνο για να διατηρήσουν κεκτημένα, αλλά και για ουσιαστικές αλλαγές στην εκπαίδευση που θα περιλαμβάνουν και τους ίδιους. Για τις απόψεις μου μπορεις να ψάξεις στο ίντερνετ στο λήμμα «Φελνικος»

   • Edu4adults 20:26 12/08/2012

    κ. Φελέκη καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
    Στο λήμμα «Φελνικος» εμφανίζονται 20200 αποτελέσματα. Σε μια πρόχειρη ανασκόπηση των αποτελεσμάτων έως τη 10 σελίδα των ευρημάτων της Google δε βρήκα κάποιο άρθρο που να αναφέρεται στα προνόμια των συναδέλφων σας ή στο μισθό των 600 ευρώ του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού που ενδεχομένως βρίσκεται στα Αντικύθηρα. Εάν όπως λέτε και δεν έχω λόγο να σας αμφισβητήσω έχετε αρθρογραφήσει σχετικά, με χαρά θα περιμένω σχετικά Link

    Διαφορετικά θα συμφωνήσετε φαντάζομαι ότι μπορεί να εικάσει ο καθένας μας ό,τι θέλει…

 5. Alfrendo 12:53 11/08/2012

  Θέλω να αγιάσω αλλά δεν με αφήνεις κ. Φελέκη. Κι ας μη σπεύσουν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές σου να με επικρίνουν, έστω κι αν κάνω. Διαβάζω την εξής φράση σου: «είναι η απουσία Παιδείας αυτό που μας λείπει». Εγώ, τώρα, τι να σκεφτώ; Η Παιδεία μας λείπει, ή η απουσία της; Κάποτε μας μάθαιναν ότι δύο αρνήσεις κάνουν μια κατάφαση.
  Θα ήθελα κ. Φελέκη να διατυπώσω την εξής σκέψη, αλλά και πάλι όχι για τους αυτόκλητους υπερασπιστές σας. Την προηγούμενη φορά που έκανα μια ανάλογη παρατήρηση, απάντησες, περίπου, ότι, εντάξειι αν αυτό ήταν το λα΄θος μου δεν είναι και σπουδαίο, εγώ ενημέρωση κάνω.
  Θα διαφωνήσω μαζί σου, διότι η ενημέρωση πρέπει να γίνεται σωστά. Δηλαδή να ΄λεχει ακρίβεια και αμεσότητα και επίσης να είναι διατυπωμένη σωστά. Αν το κάθε κείμενό σου επρόκειτο να μείνει στο αρχείο του υπολογιστή σου, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα το έβλεπες μόνο εσύ. Τώρα, όμως, που τα κείμενά σου διαβάζονται και από άλλους (εύχομαι αυτοί να είναι πολλοί) δεν μπορείς να είσαι τόσο αδιάφορος. Το λάθος που κάνετε οι δημοσιογράφοι εδώ και χρόνια είναι ότι δεν εκτιμάτε την επιρροή που μπορείτε να ασκείτε ακόμα και γλωσσικά στο κοινό που σας διαβάζει ή σας ακούει. Και έχετε γι αυτό την ευθύνη να μιλάτε και να γράφετε σωστά. Εκπαιδεύετε ανθρώπους στη γλώσσα, στη σωστή ή λάθος χρήση της. Αν αυτό το θεωρείτε αμελητέο, μπορείτε να συνεχίσετε έτσι. Αλλιώς, μάλλον πρέπει πριν κάνετε την ανάρτησή σας, να ξαναβλέπετε τι γράψατε και να διορθώνετε τα λάθη σας.
  Σας έχω δει και στην τηλεόραση να σχολιάζετε. Εκεί μπορεί, κάποιος, να είναι ανεκτικός σε διάφορες φραστικές ή συντακτικές εκτροπές. Εφόσον υπάρχει και η πίεση του χρόνου, κανένας, ίσως, δεν θα ήταν τόσο αυστηρός στην κρίση του όταν ένας ομιλητής είχε μια ή κάποιες αστοχίοες στο λόγο του. Αλλά δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο και στον γραπτό λόγο.
  Είναι, βέβαια, προφανές ότι δεν μπορώ να σου επιβάλω την άποψή μου. Γι αυτό και απλά την καταθέτω. 

  • Felekis 1:43 12/08/2012

   Alfrendo, συνεχισε να με διορθώνεις. Συμφωνώ και αποδέχομαι αυτό που λες για τον παιδαγωγικό ρόλο των ΜΜΕ. Δεν νομίζω ότι είμαι ο χειρότερος παιδαγωγός. Το matrix24 δεν έχει διορθωτή, όπως οι εφημερίδες. Είναι αλήθεια ότι δεν ξαναδιαβάζω τα κείμενα μου. Τα γράφω μεταξύ 3 και 5 το πρωι. Αν είσαι πρωινός τύπος μπορεις να διαβάζεις το αρθρο μου 7-7:30 όταν και αναρτάται και αν εντοπίζεις λάθη να τηλεφωνεις στο 210/3630162 για να τα διορθώνουν. Θα είσαι ο προσωπικός μου διορθωτής

 6. Eipadikou 18:22 10/08/2012

  Οδυνηρότατη πραγματικότητα για τη «φάρα » μας, το ερώτημα για μένα είναι πόσο αποφασισμένοι είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να διδάσκουν τα παιδιά μας ομαδοσυνεργατικά και όχι με βάση τον ανταγωνισμό και την αρχή του ενός ανδρός δηλ. του δασκάλου!

 7. Έχετε δίκιο. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην έλλειψη παιδείας: Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τόσο από τις προεκλογικές όσο και από τις μετεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, αν εξαιρέσεις κάτι αόριστα που ψέλιζε προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ, λείπουν παντελώς αναφορές σε αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος. Θα συνεχίζουμε να ανεχόμαστε για πολλά χρόνια το σύστημα αυτό και τους υποστηρικτές του ;

  • Felekis 1:47 12/08/2012

   Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η μόνη επανάσταση που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα για να σωθεί είναι η επανάσταση στην Παιδεία. Η επιβίωση της χώρας και του έθνους εξαρτάται από αυτό.

 8. Uncle 18:07 10/08/2012

  Φιλε Περσέα,

  Επειδή τόν ψωμά μου τόν Γνωρίζω πολύ καλά , είναι σοβαρός άνθρωπος καί μπορεί να τρώει ψωμί καί Ελιά αλλά νά εισαι σίγουρος οχι κουτόχορτο κάπου Υπάρχει Συγκένεια γιά νά μέρωτήση άν δέν γνωρίζεις είναι άλλο θέμα, μελέτα το ομως.
  Γι΄αυτό σοβαρέψου και μας ακούνε.
  Επαναλαμβάννω λοιπόν τήν ερώτηση και θέλω σοβαρές απαντήσεις:

  Τί Συγκένεια εχει ό Τσίπρας, μέ τούς , Σέεχοφερ , τόν Ρέσλε και τόν Σεεδερ ; 

  • Σου απαντάω λοιπόν καμιά και μάλλον ο ψωμάς σου είναι σοβαροφανής και όχι σοβαρός για να πετάει τέτοιες αρλούμπες. Αν την έχει την απάντηση ας την πει και σε μας τους αντιπάλους του Τσίπρα, τους κομμουνιστές του ΚΚΕ.

   • Uncle 2:49 11/08/2012

     Φίλε Περσέα, 
    Ξέρεις ότι άν υπάρχει τό τέρας τής λίμωης τού Λοχ Νες , ύπάρχει καί ψωμάς. τώρα στη συγκενεια, σχέση , συσχετισμό , θά μπορούσες νά βάλης καί τήν Παπαρήγα αλλα πρέπει  πρώτα νά τήν αρραβωνιάσης μέ τόν Τσίπρα.
    (μούπε ό ψωμάς) .
    Αύριο τήν ώρα πού θά ξειπνήσω θάχης τήν απάντηση.

  •  Κουτόχορτο μπορεί να μην τρώει αλλά το παραμύθι ο Τσίπρας θέλει την δραχμή το έφαγε πολύ καλά από τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο.

   Σε τα μας ρε Uncle ?

   Η πολιτική δεν είναι κουτσομπολιό και παραπολιτικά μόνο.Αυτά τα χορτάσαμε από Πασόκ και Νδ 35 χρόνια.Η πολιτική είναι ουσία και το ΚΚΕ τα έλεγε αυτά για την «ανάπτυξη» που θα μας φέρει η ΕΟΚ.Και οι άλλοι απαντάγανε θα μας κάνετε «Αλβανία»…

   Αυτά πληρώνει σήμερα ο λαός.

   Και όταν η Αλέκα είπε και 40 % να πάρει το ΚΚΕ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, τα ΜΜΕ πέσαν να τη φάνε αντί να της πουν μπράβο για την ειλικρίνεια της.

   Γιατί φίλε δεν χωράς εσύ και εγώ με τον Βαρδινογιάννη τον Λάτση και τον Σάλλα στην ίδια χώρα. Κάποιος πρέπει να εξαφανιστεί.Και όσο γουστάρεις να βλέπεις τις φάτσες σου όσο σέρνεσαι στο σώμα με γεια σου και χαρά σου.

   ΥΓ :Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στην συναγωνίστρια Εύα Καιλή στη Μύκονο.’Εμαθα έγινε αστακοπόλεμος για τα μάτια του Ρουβά με την σοσιαλίστρια σε πρώτο τραπέζι πίστα…Κόκα και άγιος ο Θεός, αυτός είναι ο καπιταλισμός της Αγελαδίτσας…

 9. Πολύ σοφή διατύπωση για την κατάσταση της χώρας μας !!! Μπράβο σας . 

  • Felnicos 1:53 12/08/2012

   Ανέκαθεν το πρόβλημα δεν ήταν η συμφωνία στις διαπιστώσεις, αλλά η αλλαγή των κακώς κειμένων.

 10. Uncle 15:41 10/08/2012

  Φίλε Φελνλικο,
  Έχεις Δικιο καί ολοι τό ξερουν ,ακόμη καί αυτοί πού  τώρα τήν μπάλα τήν μπάλα στά
  χέρια. Ούτε ή Κουλτουρα ουτε τό D.N.A  Αυτό πού φταίει είναι η Ασυνεργασια μέ στήν
  Συνεργασία.

  Καί μιά ερώτηση. Σήμερα τό πρωί όταν πήγα γιά νά αγοράσω ψωμί μέ ερώτησε ό Ψωμάς:

  Τί Συγκένεια εχει ό Τσίπρας, μέ τούς , Σέεχοφερ , τόν Ρέσλε και τόν Σεεδερ ; Τού είπα δέν
  έχω ιδέα καί ότι εχω κάτι φίλους καί θά τούς ρωτήσω νά μάθω καί θά τού πώ.
  Ξέρει κανένας από εσάς ,νά μού πή.

  • Πολιτική συγγένεια καμιά.
   Αλλά επειδή στον Ψωμά αρέσει να τρώει κουτόχορτο , ρώτησε τον τι συγγένεια έχει το τέρας του Λοχ Νες με τον Μεγαλοπόδαρο και ποια η σχέση τους με την Χαμένη Ατλαντίδα και το τρίγωνο των Βερμούδων…

 11. Όπως έλεγε και το τραγούδι : 

  Δεν ήταν μάγια και κατάρες,

  που δεν κερδίζαμε ποτέ.

  Ήμασταν πάντοτε παικτάρες,

  μα, δεν αλλάζαμε μπαλιές.

  Ήμασταν πάντοτε ψυχάρες,

  μα, δεν πιστεύαμε ποτέ. 

  Πρωταθλητές ,λοιπόν μπορεί να είμαστε πια και να κάναμε ομάδα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο , αλλά στην πολιτική ζωή της χώρας δεν έρχονται άλλες καλύτερες εποχές…

  Τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης αλληλουπονομεύονται παρά την μεγάλη πλειοψηφία που έχουν στην βουλή.Αλλά και στο εσωτερικό τους κομματικά μεγαλοστελέχη είτε τρώγονται μεταξύ τους όπως στο ΠΑΣΟΚ, είτε είναι κατανάγκη στο ίδιο κόμμα χωρίς να το θέλουν όπως στη ΝΔ και την ΔΗ.ΜΑΡ.

  Και μπορεί να διαφωνώ κάθετα με τη πολιτική που ασκούν τα 3 κόμματα ,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επιθυμούσα να βλέπω να συνεργάζονται αρμονικά για να δούμε και 2,3 θετικά πράγματα στην πράξη πριν έρθει η ώρα μηδέν για την ελληνική οικονομία-κονωνία που πλησιάζει απειλητικά.

  • Felnicos 1:55 12/08/2012

   Επιτυχημένη η επιλογη των στίχων. Κατά τα άλλα συμφωνώ και στο σχόλιο και στην επιθυμία.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.