ΥΓΕΙΑ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ «ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ» ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, αναμένεται να γίνει η αρχή της κατάργησης φορέων του Υπουργείου Υγείας, ενώ προχωράει η διαδικασία για την παραχώρηση του κτηρίου που συστεγάζεται με τον ΕΟΠΥΥ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Όλο και πιο κοντά στην κατάργηση φορέων βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, με πρώτο στη σειρά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ενώ σχεδιάζεται άμεσα η αξιοποίηση του κτηρίου στο οποίο συστεγάζεται με τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

Σκοπός του ΕΚΕΠΥ ήταν ο συντονισμός των δραστηριοτήτων του ΕΣΥ, δηλαδή των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση των περιστατικών, ενώ είχε το γενικό πρόσταγμα την περίοδο της έξαρσης της «νέας γρίπης» (γνωστής και ως «γρίπης των χοίρων»). Έκτοτε, όμως, έχει περάσει στην αφάνεια και εκτιμάται ότι πλέον ελάχιστα πλησιάζει τους στόχους του, ενώ αρκετές από τις αρμοδιότητες έχουν ανατεθεί στο ΕΚΑΒ.

Έτσι, ο φορέας, η κατάργηση του οποίου είχε συζητηθεί και την περίοδο που Υπουργός ήταν ο Α. Λοβέρδος , αναμένεται να είναι ο πρώτος στον οποίο θα μπει λουκέτο. Όλα αυτά, εφόσον οι θέσεις του προεδρείου δεν αποτελέσουν κανάλι για το διορισμό στελεχών.

Εν τω μεταξύ, προς πώληση ή καλύτερα προς αξιοποίηση θα δοθεί άμεσα το κτήριο του ΕΟΠΥΥ και του ΕΚΕΠΥ, στη Λ. Κηφισίας, ώστε να εξασφαλισθούν πόροι.

Το κτήριο, πρώην ολυμπιακό ακίνητο, θα αποτελούσε ένα υπερσύγχρονο κτήριο, αλλά οι εργασίες ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν και έτσι συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου που θα δοθούν για αξιοποίηση. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το κτήριο, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί χώρος για να μεταφερθεί ο ΕΟΠΥΥ. Πάντως, η παραχώρηση, σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, «θα έχει τη μορφή μίσθωσης εκμεταλλεύσεως του ιδιωτικού τομέα, περιλαμβάνοντας πλήρη αποκρατικοποίηση του χαρτοφυλακίου. Η συμφωνία μίσθωσης θα ακολουθήσει τα πρότυπα της αγοράς τόσο σε επίπεδο δομής όσο και πληρωμής. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα φέρει ευθύνη και δεν θα έχει δικαιώματα επί του χαρτοφυλακίου, πέραν όσων προκύπτουν από την πρότυπη συμφωνία μίσθωσης».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.