ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΖΩΠΗΡΩΘΗΚΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΟ

Στις 9 το πρωί αναζωπυρώθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν στην περιοχή, πυρκαγιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο, στην περιοχή Βουνί, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού. Δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία να μεριμνήσει για την εκκένωσή του.

Εντωμεταξύ, η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την  πυρκαγιά, που απείλησε άμεσα δύο κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, η πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κάτω Δρυ, Λευκάρων και Σκαρίνου έκαψε έκταση 13 τετραγωνικών χιλιομέτρων δάσους, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον.

Λόγω της φωτιάς είχε εκκενωθεί από χθες το απόγευμα η κοινότητα Κάτω Δρυ, ενώ το βράδυ απομακρύνθηκαν προληπτικά και οι κάτοικοι της Σκαρίνου, στα μισά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας- Λεμεσού.

Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την αντιμετώπιση κάποιων τελευταίων εστιών, αλλά και του ενδεχομένου αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από ανθρώπινη αμέλεια και ειδικότερα από κάψιμο ξερών χόρτων σε περιβόλι. Ένα άτομο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.