ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15.000 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Λύση για το 50% των αιτήσεων συμμετοχής στους παιδικούς σταθμούς με επιδότηση από την Ε.Ε. που βρίσκονται στον αέρα, φαίνεται ότι βρίσκουν το υπουργείο Εργασίας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Από τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, προέκυψε ότι υπάρχει δυνατότητα μικρής αύξησης του ποσού χρηματοδότησης από την πλευρά του υπουργείου, και παράλληλα διάθεση από τους δημάρχους να μειώσουν το κόστος ανά παιδί, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 με  20.000 παιδιά δεν θα μπορέσουν τελικά να εισαχθούν μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.Και αυτό γιατί βάσει των νέων στοιχείων, από τις 53.000 αιτήσεις που έμειναν εκτός, υπάρχουν περίπου 17.000 αιτήσεις ενδιαφερόμενων, οι οποίοι δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Συνεπώς από τα περίπου 36.000 παιδιά που τελικά μένουν εκτός, η λύση που αναζητείται αφορά περίπου στο 50%.

Το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε και ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μέχρι το βράδυ θα έχει αποστείλει γραπτώς τις προτάσεις του στην ΚΕΔΕ, η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προχωρήσει στη διερεύνηση λύσης για κάλυψη περαιτέρω θέσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.