ΕΛΛΑΔΑ

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Εκτεταμένα επεισόδια εξελίσσονται από χθες στην Ιερισσό Χαλκιδικής μεταξύ πολιτών που αντιδρούν στις δραστηριότητες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που δεν δίστασαν να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων.

Χθες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν πορεία προς την τοποθεσία Σκουριές διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός που ανήκει στην καναδική Eldorado Gold.

Ωστόσο στη θέση Χονδρό Δέντρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν στους πολίτες, στις επιτροπές και στους παραβρισκόμενους βουλευτές να συνεχίσουν την πορεία τους στο βουνό.

Όπως αναφέρει η συντονιστική τους επιτροπή οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, κροτίδων κρότου-λάμψης, ακόμη και πλαστικών σφαιρών.

Η συνεχής ρίψη δακρυγόνων προκάλεσε πολλές εστίες φωτιάς στο δάσος, οι οποίες κατασβέστηκαν  από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια των διαδηλωτών.

Πληροφορίες θέλουν από τη χρήση πλαστικών σφαιρών  να έχουν τραυματισθεί δύο πολίτες.

Οι συγκρούσεις στις Σκουριές έληξαν αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής πολίτες συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού για να διαδηλώσουν και πάλι με αποτέλεσμα να προκληθεί νέα ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ΜΑΤ αποχώρησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όμως και πάλι σήμερα οι κάτοικοι της Ιερισσού εξέφρασαν και  την αντίδρασή τους όχι μόνο στα σχέδια της «Ελληνικός Χρυσός» αλλά, όπως τονίζουν και στην αναίτια και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία.

Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και τους γύρω δρόμους φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την απελευθέρωση ενός εκ των διαδηλωτών που προσήχθη σήμερα το απόγευμα έπειτα από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του, καθώς φέρεται, σύμφωνα με τις αρχές ως ένας από τους υπαίτιους για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες.

Στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο Matrix24, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς, ενώ πληροφορίες θέλουν ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από παρακείμενες περιοχές.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.