ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΖΗΤΕΙ Ο Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ

Την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών που επλήγησαν βαρύτατα λόγω της πολυήμερης πυρκαγιάς στη Χίο αναφέρει σε ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής χαρακτηρίζει την πυρκαγιά που κατακαίει το νησί τραγωδία, σημειώνει ότι έχουν καεί μέχρι τώρα 145.890 στέμματα γης με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες και έχει ήδη καταστραφεί το 30% των μαστιχόδεντρων του νησιού που καλλιεργούνται συστηματικά μόνο στη νότια Χίο και που αποτελούν μία από τις κύριες πηγές αγροτικού εισοδήματος χιλιάδων οικογενειών. Παράλληλα εκτός από την παραγωγή μαστίχας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό η μελισσοκομία, αλλά και ελαιοκαλλιέργειες αναφέρει ο ευρωβουλευτής και ρωτά την Επιτροπή «ποια μέσα υπάρχουν για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί και αν μπορούν να κινητοποιηθούν επιπλέον κονδύλια για να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε από την Επιτροπή «να συνδράμει η ΕΕ για τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος της περιοχής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.