ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΠΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Θέματα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του ξενοδοχειακού κλάδου με αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και των ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο Γιάννη Ρέτσο και τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν μεταξύ άλλων να ενταχθούν στα κίνητρα του επενδυτικού νόμου οι ξενοδοχειακές μονάδες δύο αστεριών και να εξαιρεθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε υπεραναπτυγμένες περιοχές. Επίσης, να επιτραπεί η υπαγωγή στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) των ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων, έγκρισης και εκταμίευσης των οικονομικών ενισχύσεων.

Επεσήμαναν ακόμη ότι λόγω της εφαρμογής του κανόνα de minimis ως προς το ανώτατο ύψος των επιτρεπόμενων ενισχύσεων ανά επιχείρηση, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για διατήρηση της απασχόλησης/ επαναπρόσληψη του εποχικού προσωπικού. Και ζήτησαν να υπάρξει ειδική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος στον κλάδο.

Η ΠΟΞ έθεσε τέλος το ζήτημα της εξόφλησης οφειλών του Δημοσίου προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση των εμποδίων και η ενίσχυση της ανάπτυξης του ξενοδοχειακού κλάδου, που είναι κρίσιμος για την οικονομία. Τόνισε ακόμη ότι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας θα εξετασθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, της Κοινοτικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.