ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έπειτα από την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου οι παραστάσεις αρχαίου δράματος βγαίνουν ξανά στη γύρα. Ένα βαθιά πολιτικό κείμενο, η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σήμερα, στα Γιάννενα, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιχειρεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην τραγωδία του Ευριπίδη με  εργαλείο του έναν all star  θίασο. Κορυφαίο δείγμα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» αποτελεί ένα κείμενο βαθιά πολιτικό και σαφέστατα ειρωνικό, ένα σχόλιο στα εξιλαστήρια θύματα που κάθε εποχή αναζητά.

Ο Θέμης Μουμουλίδης που έχει την ευθύνη για τη σκηνοθεσία και την επεξεργασία του κειμένου του Ευριπίδη τοποθετεί τη δράση μια νύχτα σε μια παραλία. Ένας εκκωφαντικός πυροβολισμός σχίζει τον ουρανό, θέτοντας την ίδια στιγμή στο χορό των γυναικών-αυτοπτών μαρτύρων το δίλημμα: «αυτοκτονία ή δολοφονία»;

Ο σκηνοθέτης αποφασίζει να παίξει με τα σύμβολα και τους συμβολισμούς της παράστασης μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, στήνοντας σίγουρα μια ενδιαφέρουσα –τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις- παράσταση.

Το καστ περιλαμβάνει τους: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ιωάννα Παππά στον επώνυμο ρόλο, Μηνά Χατζησάββα, Γιάννη Στάνκογλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ως κορυφαία του χορού θα δούμε την Ρίτα Αντωνοπούλου ενώ τη μουσική υπογράφει ο Κωνσταντίνος Βήτα.

INFO: Στο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα, σήμερα (20/8) στις 21.00, εισιτήρια 10 & 12 ευρώ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.