ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Από την ηλεκτρονική διεύθυνση της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων (gsis.gr ή taxisnet) θα μπορούν να μάθουν οι φορολογούμενοι σε πόσες δόσεις μπορούν να πληρώσουν τους φόρους.

Πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ τους και τον ειδικό αριθμό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα θα γνωρίζουν τις δόσεις και θα τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής. Η παραπάνω διαδικασία ισχύει και για τους 1,5 εκατ. φορολογούμενους που επέλεξαν φέτος να υποβάλουν τη δήλωση τους χειρόγραφα στις εφορίες τους. Το σύστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός της εβδομάδας και αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ .

Ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από 300 ευρώ.

Επίσης οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

-Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.

−Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.

−Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι Φεβρουάριο 2013

−Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

− Στο προτεινόμενο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.

−Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ έχουν έκπτωση  1,5%.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμα, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες χάνουν το δικαίωμα του αυτοελέγχου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.